KÖYDES İl Tahsisat Dağıtım Komisyonu, Vali Ahmet Zahteroğulları başkanlığında toplandı. Valilik Abant Toplantı Salonunda yapılan toplantıda Vali Zahteroğulları, Bolulu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi, sorunlarının en aza indirilmesi konusunda ve yaşam kalitelerini yükseltmek için bir bütünlük, birliktelik içinde çok ciddi çalışmalar yapmalıyız" dedi.
Vali Zahteroğulları başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve ilgili daire müdürleri katıldı.
Vali Zahteroğulları, toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi yetkililerinden yapılan çalışmalar ve Bolu İlinin mevcut durumu hakkında bilgiler aldı.
İl genelinde yapılacak çalışmalarda Kaymakamlıklar, Özel İdare ve İl Genel Meclisinin koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ifade eden Vali Ahmet Zahteroğulları, "Bolulu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi, sorunlarının en aza indirilmesi konusunda ve yaşam kalitelerini yükseltmek için bir bütünlük, birliktelik içinde çok ciddi çalışmalar yapmalıyız" dedi.
Yapılacak işlerin sağlam ve dayanıklı yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Zahteroğulları, Bolu'daki hava şartlarının sert geçmesi dolayısıyla yolları her sene yapmak yerine bir kere yapalım sağlam yapalım. Köylerimizi şehir merkezine bağlayan başta 1'nci derece grup yolları olmak üzere daha önce yapılan yollarımızın 2'nci kat asfaltlarını yapalım. İçme suyunda da suyu ve şebekesi olmayan köylerimiz varsa önceliği onlara verelim. Vatandaşlarımızın sağlığı açısından yenilenmesi gereken şebekeleri yenileyelim” dedi.
İl Özel İdaresi'nin yapılan işlerde kontrol görevi yapması gerektiğini ifade eden Vali Zahteroğulları yaptığı konuşmasında, Yol yapımında kalite ve standarttan taviz vermeyeceğiz. Sanat yapıları olmayan yolların sanat yapılarının yapılmasına öncelik verip yapalım. Yol yapımında kullanılan malzemenin kalitesiz olması o yolların bir sonraki sene tekrar yapılmasına neden olur. Yol yapımında kaliteli malzeme kullanmaya özen göstermeliyiz. Mevsim geçişlerinden dolayı köylerdeki su depolarının temizliğinin yapılması ve bunun kontrolünün sağlanması gerekmektedir. Bunun için de Halk Sağlı ve İl Özel İdaresi koordineli bir şekilde çalışarak birkaç ekip kurmalı ve Bolu Merkez ve İlçelerdeki köylerin su depoları tek tek gezilerek numuneler alınmalı” ifadelerine yer verdi.