İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Perşembe günü gerçekleşen son toplantıda 6 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yaşar Yüceer Başkanlığında Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Ocak Ayı toplantıları dev am ediyor. Son toplantıda gündemde yer alan 6 madde görüşülerek karara bağlandı. İlimiz Merkez İlçe ve diğer ilçelerin belediye mücavir alan dışında kalan alanlardaki taşınmazların 2015 yılı için yeni imar tarifelerinin belirlenmesi, İlimiz Merkez İlçe ve diğer ilçelerin belediye imar planları ile mücavir alan dışında kalan alanlardaki kaçak yapılaşmalarda uygulanacak olan 2015 yılı para cezalarının belirlenmesi, İl Özel İdaresinin 2015 yılı makine ve ekipman kira bedellerinin belirlenmesi ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait iş merkezinde bulunan dükkanlar ile ilçelerde bulunan borcu olmayan dükkanların kira süresinin 1 yıl süre ile uzatılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından ilçe hükümet binalarının bakım onarımı için Özel İdare hesaplarına gönderilen ödeneğin 100 bin TL'sinin Mengen İlçe Köylere Hizmet Birliği hesaplarına, 100 bin TL'sinin Kıbrıscık İlçe Köylere Hizmet Birliği hesaplarına aktarılması talepleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. İl Genel Meclisi Ocak Ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşecek son oturumla tamamlanacak. Haber Merkezi