Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, her ay hükümet icraatlarına ilişkin anket yaptıklarını belirterek, "Oy verecek misiniz, vermeyecek misiniz?' diye sormuyoruz. Hangi icraatı beğendiklerini soruyoruz. Asgari yüzde 67'nin üzerinde bazen de yüzde 80'e yakın halkımız diyor ki 'birinci sevdiğimiz icraatınız sağlık hizmetleri' Hamdolsun bununla iftihar ediyoruz" dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen ambulansların teslim töreninde konuşan Arınç, sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini anlattı.
AK Parti hükümetinin, sağlıkta yaptığı yatırımlar, reformlar ve dönüşüm projelerinin çok başarılı olduğunu ifade eden Arınç, "Bakınız 11 yıldan beri devam eden istikrarlı bir hükümetiz. 'Hükümetimizin hangi icraatından memnunsunuz?' diye hemen hemen her ay 4 farklı anket yapılıyor. Başkaları da yapıyor, biz de yapıyoruz. Önümüzü görmek istiyoruz" diye konuştu.
Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Halkımıza sorduğumuz soru şu, 'hükümetin en çok hangi icraatından memnunsunuz?' 'Oy verecek misiniz, vermeyecek misiniz?' diye sormuyoruz. Hangi icraatı beğendiklerini soruyoruz. Asgari yüzde 67'nin üzerinde bazende yüzde 80'e yakın halkımız diyor ki 'birinci sevdiğimiz icraatınız sağlık hizmetleri' Hamdolsun bununla iftihar ediyoruz. İkinci sırada ulaşım geliyor, üçüncü sırada eğitim gelebiliyor. Farklı hizmetler gelebiliyor ama önceliği hep sağlık alıyor.
O yüzden birleşen hastanelerimiz, yetişmiş sağlık elemanlarımız, kaliteli hizmet ve hasta haklarını en sonuna kadar koruyabilmek, 11 yılın en büyük başarıları oldu. Burada en büyük pay, şüphesiz ülkemizi yöneten hükümetimizin ama tüm sağlık elemanlarımızın ve sağlıktaki dönüşüme ayak uyduran arkadaşlarımızın da payı var. Hepsine teşekkür ediyorum."