Bir yıl böyle geçti…
Koca bir yıl geçti, acısıyla, tatlısıyla. Yeni bir yıla ‘Merhaba' diyoruz artık. Geride kalan bir yıl boyunca Bolu'da neler yaşandığını, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin ‘Yeni Yıl' Gazetesi okuyucuları için derledik…
OCAK
Cumhurbaşkanı Gül Bolu'ya geldi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ilk kez Bolu'ya geldi. Gül, Valilik ve Belediye önünde halkla selamlaştı, sohbet etti. Bolululara Sizler bu ülkenin en değerli vatandaşlarısınız” diye seslenen Gül, Bolu'nun Türkiye'nin en güzide illerinden biri olduğunu söyledi. Ziyaretlerinin ardından Bolulu işadamlarıyla yemekte bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Bolu'nun şimdiye kadar farklı kalmış güzelliklerini önce Türkiye'ye daha sonra dünyaya gösterme zamanının geldiğini kaydetti.
Deri işçileri eylemdeydi
Gerede Deri Organize Sanayi işçileri günlerce özlük haklarını istedikleri gerekçesi ile eylem gerçekleştirdi. Polis ve işçiler arasında gerginlik yaşanmış, olaylar çıkmıştı. Gerede'deki deri işçilerinin mahkemesi halen devam ediyor.
Ercoşkun kürsüden müjde verdi
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TBMM küsüsünden Mengen ve Göynük'e müjde verdi. Ercoşkun, 24 Ocak'ta Göynük, 1 Şubat'ta da Mengen için TOKİ tarafından hastane yapımı için ihale gerçekleştirileceğini söyledi.
Tarihi eser kaçakçıları yakalandı
İzinsiz kazı yapan kişiler Jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Yakalanan şahısların evinde yapılan aramada, insan figürü bulunan 1 adet çömlek, 2 adet başsız küçük heykel ve tarihi eser fotoğrafı olduğu değerlendirilen muhtelif fotoğraflar ele geçirildi.
Kılıçdaroğlu Bolu'da
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bolu Karacaağaç'da çimento fabrikasında çalışan bir işçinin evinde sabah kahvaltısı yaptı. Kendisi için hazırlanan yer sofrasında köy kahvaltısı yapan Kılıçdaroğlu, basının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. İsmail Uludağ ve ailesi ile birlikte hazırlanan yer sofrasına oturan Kılıçdaroğlu ve ekibi kahvaltı esnasında aileyle sohbet etti. Karne günü olması sebebiyle evin küçük kızının karnesine de bakan Kılıçdaroğlu ve Tekin, öğrenciye başarılarının devamını dileyerek 100 TL karne harçlığı verdi.
ŞUBAT
Okulda Verem paniği yaşandı
Bolu Anadolu Lisesi'nde görev yapan bir hizmetlinin verem hastası olduğunun ortaya çıkması, okulda paniğe yol açtı. Öğrencilerin ve velilerin günlerce tedirgin bekleyişlerinin ardından korkulacak bir şey olmadığını İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu.
MHP'de Murat Ercan dönemi başladı
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı'nın 10'uncu Olağan Kongresinde iki aday yarışırken, delegeler kullandıkları oylarla MHP'nin yeni Merkez İlçe Başkanı'nı seçti. Üyelerden 186 oy alan Murat Ercan yeni başkan oldu. Diğer aday Mustafa Çağan'da 124 oy aldı.
Sağlık alanında birinciyiz
Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre; Bolu, sağlık alanında hem kişi başına düşen doktor sayısı bakımından, hem de yatak kapasitesi bakımından birçok ili geride bıraktı. Türkiye'de 1.000 kişiye düşen hekim oranı 1.67 iken bu oran Bolu'da 2.01 olarak h