PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonunda takımların kadrolarında toplam 64 yabancı futbolcu yer alırken, bir tek Altınordu yabancı uyruklu oyuncu transfer etmedi. Boluspor ise, 2014-2015 futbol sezonunda 3 yabancı futbolcuyla sahada yer alacak. Ligin en eski yabancı oyuncuları arasında Boluspor'un Torku Konyaspor'dan transfer ettiği Mbamba'da yer aldı.

Takımların 2008-2009'dan beri yabancı oyuncu oynatabildiği PTT 1. Lig'de ekipler, bu sezon 3 yabancı uyruklu futbolcunun yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 2 futbolcu ile sözleşme imzaladı. Geçen yıl Spor Toto Süper Lig'den düşen Antalyaspor, Elazığspor ve Kayserispor,'da sözleşmeleri devam eden yabancı uyruklu futbolcular, sözleşme süreleri sonuna kadar kulüplerinde oynayabilecek.

Ligde Altınordu dışındaki takımlar bu statüye göre 64 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Toplam 31 ülkeden yabancı futbolcuların yer aldığı ligde Brezilya'dan 8, Azerbaycan'dan 7, Sırbistan'dan 5, Bulgaristan, Kamerun ve Nijerya'dan 4, Kazakistan'dan 3, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Gana, İsveç, Senegal'dan 2'şer futbolcu yer aldı.

PTT 1. Lig'de bu ülkelerin dışında Almanya, Arjantin, Büyük Britanya, Bosna Hersek, Fildişi Sahili, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, Kırgızistan, Liberya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Şili, Tunus, Türkmenistan ve Zambiya'dan da 1'er oyuncu mücadele edecek.

En eskiler Mbamba ve Mbilla

Toplam 64 oyuncudan 37'sinin bu sezon ilk kez PTT 1. Lig'de forma giyeceği yabancı oyuncular içinde Türkiye kariyerlerine Adanaspor'da başlayan Mbamba (Boluspor) ve Mbilla (Samsunspor) ligde 6. sezonlarını geçirecek. Mbilla bu sezona kadar 145, Mbamba ise 139 maçta forma giydi.

Bu iki futbolcunun ardından 5. sezonlarını oynayacak Tiago (Adanaspor) (115 maç), Tisdell (Osmanlıspor) (73 maç), 4. sezonlarını geçirecek Luiz Henrique (Bucaspor) (80 maç), Dimitrov (Manisaspor) (75 maç), Jebrin (Bucaspor) (55 maç) ligde yer alan en tecrübeli yabancı futbolcular olarak dikkati çekiyor.

YABANCI FUTBOLCULAR

2014-2015 sezonunda takımların kadrolarında yer alan yabancı futbolcular ve ülkeleri şöyle:

Adana Demirspor (2): Mulenga (Zambia), Attamah (Gana)

Adanaspor (3): Ramirez (Brezilya), Vucetic (Sırbistan), Tiago (Brezilya)

Albimo Alanyaspor (3): Ayite (Fransa), Borek (Çek Cumhuriyeti), Chibsah (İsveç)

Altınordu: (Yok)

Antalyaspor (5): Bohigues (İspanya), Boum (Kamerun), Fornezzi (Slovenya), Janda (Çek Cumhuriyeti), Diarra (Senegal)

BOLUSPOR (3): Prijovic (İsviçre), Rekhviashvili (Gürcistan), Mbamba (Kamerun)

Bucaspor (3): Luiz Henrique (Brezilya), Nsaliwa (Almanya), Jebrin (Gana)

Denizlispor (4): Andonov (Bulgaristan), Yordanov (Bulgaristan), Malikov (Azerbaycan), Genkov (Bulgaristan)

Elazığspor (4): Cangele (Arjantin), Javid İmamverdiyev (Azerbaycan), Ivesa (Hırvatistan), Bilica (Brezilya)

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (5): Deumi (Kamerun), Ameobi (Büyük Britanya), Ben Yahia (Tunus), Rahman Hacıyev (Azerbaycan), Javadov (Azerbaycan)

Giresunspor (4): Chichulin (Kazakistan), Mehdiyev (Azerbaycan), Abwo (Nijerya), Lopes (Brezilya)

Karşıyaka (5): Kahe (Brezilya), Ofoedu (Nijerya), Loriya (Kazakistan), Juninho (Brezilya), Mahir Şükürov (Azerbaycan)

Kayserispor (6): Diop (Senegal), Bobo (Brezilya), Biseswar (Hollanda), Fonseca (Portekiz), Simic (Sırbistan), Mijailovic (Sırbistan)

Manisaspor (4): Subasic (Azerbaycan), Milijas (Sırbistan), Mikic (Sırbistan), Dimitrov (Bulgaristan)

Orduspor (3): Landel (Fransa), Mutumba (İsveç), Valeriy Fomichev (Kazakistan)

Osmanlıspor (5): Soro (Fildişi Sahili), Sharipov (Kırgızistan), Sapara (Slovakya), Tisdell (Liberya), Orazsahedov (Türkmenistan)

Samsunspor (3): Aminu Umar (Nijerya), Adilovic (Bosna Hersek), Mbilla (Kamerun)

Şanlıurfaspor (2): Tello (Şili), Zenke (Nijerya)