7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde partiler adaylık çalışmalarına devam ediyor. Yapılan anketler, temayül yoklamaları ve değerlendirmelerin amacı seçime en güçlü adaylarla gidebilmek için. Her seçim öncesi yapılan bu çalışmalar, öncesiyle ve sonrasıyla diğer seçimlere göre bir hayli hararetli geçiyor. Peki 7 Haziran genel seçimlerini ayrı kılan özellik nedir?

Büyüyen ve gelişen bir Türkiye; rol alan değil rol dağıtan Yeni Türkiye… Ak Parti ile ekonomik büyümenin yanında köhnemiş fikirler de yerini değişimin diline bırakıyor. Güçlendikçe kabuğuna sığmayan Türkiye için yeni bir kimlik arayışına gidilmesi kaçınılmaz bir gereklilikti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ve sonrası iyiden iyiye gündeme gelen kimlik değişikliği iradenin Yeni Türkiye ismini kulağımıza fısıldamasıyla farklı bir boyut kazandı. Kimilerine göre sadece yeni bir isim olarak anılan Yeni Türkiye, anlayabilene göre tamamen yeni bir fikir akımı idi.

Reis-i Cumhur Yeni Türkiye ismini kulağımıza fısıldadı ve 7 Haziran künyenin tamamlanma tarihidir. Bilmemiz gerekir ki tamamlanmamış her yenilik, yok olmaya mahkum bir girişimdir. 7 Haziran harekete geçirilen yeniliğin tamamlanma sürecidir. İşte bu yüzden 7 Haziran bir seçimden daha da ötedir.

7 Haziran'ı önemli kılan aktörlerde Yeni Anayasa, Çözüm Süreci ve Başkanlık Sistemi vardır. Aktörlerin önemine ve Yeni Türkiye özeli değerine baktığımızda Eski Türkiye'nin” yeniliğe direnen tarafının tarihe gömüleceği gündür. 7 Haziran Eski Türkiye'den” eser kalan köhnemiş fikirlerin yıkılma tarihidir. 7 Haziran Yeni Türkiye için çağ kapatıp çağ açma tarihidir. Cumhuriyet tarihinde hiçbir seçime bu denli anlamlar yüklenmemişti. İşte bu yüzden bir seçimden daha da ötedir, 7 HAZİRAN…