Bolu Belediyesi tarafından başlatılan ve yaklaşık yedi ay önce temeli atılan Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkı projesinin açılışı yapıldı.
Şu anda kısmi olarak hizmete giren ve önümüzdeki günlerde üzerindeki parkında tamamlanmasının ardından Bolu'nun otopark problemine çözüm getirecek olan proje ile şehir trafiği de ciddi anlamda rahatlamış olacak.
“Otopark problemini ortadan kaldırıyoruz”
Göreve geldiği günden bu yana şehir içindeki otopark problemine çözüm üretmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Kentlerin en büyük problemi otopark problemidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu problemi ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. 500 araçlık bir otoparkımız var. Burayı da 1000 araçlık otopark yapacağız dediğimizde kimse bize inanmamıştı. Nasıl olurda bir tepe kalkar denilmişti. Bu hayalimizde bu gün gerçekleşmiş oldu. Evet, şu anda 60.000 m2 bir alan inşa ettik. Üzerini de inşallah yeşillendireceğiz. Burası çocukluğumuzda ağaçların altına oturup Bolu'yu seyrettiğimiz bir mekandı, yakın bir zamanda öyle bir parkla sizleri tekrar buluşturacağız” dedi.
Uluslararası Köroğlu Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkı projesi açılış törenine Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Almanya'dan SPD Eyalet Milletvekili ReinerBreuer, Yeşiller Partisi Milletvekili Arif Ünal, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Merkez İlçe Başkanı Erol Özak, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Köroğlu Festivali'ne katılmak üzere Bolu'ya gelen Türki Cumhuriyetlerin ve Bolu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ile devam etti.
Dans gösterilerinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.
“Bolu daha da güzelleşecektir”
İlk olarak Bolu Belediyesi'nin otopark yapımındaki yüklenici firması olan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Bundan takriben yedi ay önce yine bu alanda yirmi metre derinlikte açılan bir çukurda buranın geleceğini hep beraber hayal etmiştik. Bizde bu cesaretle Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'ın bize koyduğu bu hedefi yetiştirme arzusuyla çok büyük bir gayret içerisinde böyle büyük bir projeyi çok değerli Bolu halkına yetiştirme cesaretini gösterdik. Bu otoparkın açılması ile birlikte Bolu çok daha güzel bir bölge haline dönüşecektir” dedi.
“Bolu'da ilk defa Türk dünyası ile beraber Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz”
Bir hayali daha gerçekleştirmiş olmanın onurunu gururunu yaşıyoruz diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da, Çok anlamlı bir günde yine sizlerle bir aradayız. Köroğlu Festivali diye başladık. Köroğlu sayesinde Türk dünyası ile kucaklaşmayı hedefledik. Türkiye'nin tamamen yok olduğu bir günde ayaklanma hedefini gösteren ve ezilenin yanında olup, ezene karşı dik duruşu gösteren Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bir Köroğlu misali gibi şahlanarak ülkenin kurtuluşunu sağlayarak Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 90'ıncı yılında Türk dünyası ile beraber Bolu'da ilk defa Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını beraber yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
“Bölgedeki projelerin bir parçası”
Konuşmasında şehirlerin en büyük problemi olan otopark problemini de ortadan kaldırmak için çok yoğun bir mesai harcadıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, Kentlerin en büyük problemi trafik problemidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu problemi ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. 500 araçlık bir otoparkımız var. Burayı da 1000 araçlık otopark yapaca