Kartalkaya Gökpınar Yaylasında hayvan otlatmaya giden bir kişi eve geri dönmeyince ailesi Jandarmaya haber verdi. JAK Timinin aramaları sonrası kaybolan şahıs yaylaya km. uzaklıktaki ormanlık alanda şoka girmiş ve üşümüş şekilde bulundu.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; 17 Haziran 2014 günü saat:21.00 sıralarında 156 Jandarma ihbar hattını arayan Y. G., babası D. G.'nin hayvan otlatmak için sabah ormana gittiğini, hava kararmadan önce dönmesi gerekirken dönmediğini, babasının hayatından endişe duyduklarını, muhtemelen yabani hayvan saldırısına uğramış olabileceğini bildirmiştir.
Kayıp şahsı bulmak üzere, Kartalkaya JAK Timi, (1) İz Takip, (1) Arama Kurtarma Köpeği ile AFAD İl Müdürlüğünden (10) kişilik arama ekibi olay yerine sevk edilmiştir.
Ekipler ve vatandaşların katılımı ile yapılan arama faaliyetleri neticesinde kayıp şahıs; 18 Haziran 2014 günü gece saat:02.45 sıralarında Gökpınar Yaylasının (2) km. doğusunda bulunan, Aliçavuşun Pınarı deresindeki ormanlık alan içerisinde üşümüş ve şoka girmiş vaziyette bulunmuş olup, sağlık ekiplerince yapılan kontrol sonucunda kayıp şahsın herhangi bir sağlık problemi bulunmadığı tespit edilmiştir.”