Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben ilçesinde düzenlenen nevruz kutlamalarına katıldı. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak protokol üyeleri ile birlikte dev nevruz ateşini yakan Başkan Yılmaz, daha sonra çekiç ile örste demir dövdü.
Türkiye'de sadece Seben ilçemizde bulunan ‘Nevruz Tepesi' dün muhteşem bir nevruz kutlamasına ev sahipliği yaptı. Yerel ve ulusal basının da büyük ilgi gösterdiği kutlamalar, Bolu'dan ve çevre ilçelerden de yoğun katılımla gerçekleşti. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben Kaymakamı Alper Balcı ve Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ tarafından dev nevruz ateşi yakıldı. Daha sonra yine protokol üyeleri tarafından temsili olarak çekiç ile örste demir dövüldü.
“Nevruzu bazı kesimlerin sahiplenmesine biz sebep olduk”
Kutlamaların devamında protokol konuşmaları çerçevesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, nevruzu Türk milletinin zaman içerisinde terk etmesi ve kutlamaması üzerine bazı kesimler tarafından sahiplenildiğini ve nevruzun kavgaya dönüştürüldüğü belirterek, Baharın geldiğinin habercisi olan, yavaş yavaş doğanın, ağaçların uyanmaya başladığı ve Türk dünyasında hep bayram olarak kutlanan bugün, bildiğiniz gibi son zamanlarda kavga günü olarak anılmaya başlandı. Belirli bir kesim bunu sahiplendi ve kavganın da hep meşalesi oldu. Yeni bir döneme doğru geçtiğimiz bu günlerde, ilk defa ülkenin birçok kesiminde nevruzun bayram gibi kutlanabildiğini hepimiz görüyoruz. Biliyorsunuz bayram sevinç, coşku ve bir arada eğlenmek demektir. Bunu Seben halkı yüzyıllardır yaparken, Türkiye'de bu bayramlar yüzyıllardır kutlanırken, yine bizim hatamız ile bizim bu kutlamaları terk etmemiz üzerine bazı kesimler bu bayramı sahiplenmiş ve kavgaya dönüştürmüşlerdir. İnşallah nevruzun yüzyıllardır Seben ilçemizde olduğu gibi bütün ülkemizde coşkuyla kutlanacağı günleri yaşarız” dedi.
Konuşmaların ardından, yine kutlamalar çerçevesinde, yumurta soyup yeme, yumurta taşıma ve yumurta kırma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi. Kutlamalarda son olarak Bolulu sanatçı Ramazan Çelik şarkılarıyla katılımcıları coşturdu.