Bolu'nun Seben ilçesinde nevruz şenliği gerçekleştirildi.

Seben Belediyesi tarafından, Alpağut Köyü'ndeki etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kaymakam Osman Sayılır, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, daire amirleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri ve ilçe halkı katıldı. Nevruz tepesi ile köy okulunun önünde toplanan odunların aynı anda yakılması ile başlayan kutlamalar, protokol üyelerinin örs üzerinde demir dövmesi ile devam etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, burada yaptığı açıklamada, Nevruzun, Orta Asya'dan günümüze kadar tarihin her döneminde, Türk toplumlarında ve Türk Cumhuriyetlerinde bayram olarak kutlandığını hatırlattı. 21 Mart'ın gece ile gündüzün eşit olduğu ve gündüzün uzamaya başladığı gün olarak bilindiğini ifade eden Keskin, "Nevruz, tabiatın canlanması, yeşermesi, havanın ve toprağın ısınması demektir. Nevruz bayramı Balkanlarda, Kafkaslar'da, Orta Doğuda, bayram olarak sevinçle, coşkuyla ve mutlulukla kutlanmakta. Nevruz hepimize hayırlı olsun" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise nevruzun tabiatın canlanmasının işareti anlamına geldiğini belirterek, bu günün Türk bayramı olduğunu anlattı. Yılmaz, şunları kaydetti: "Nevruz, Türk dünyasında kutlanan ama son 30 yıldır ayrımcı bir grubun Türkiye'ye karşı başkaldırı bayramı gibi adlandırdığı bir gün. Bizim de sanki unuttuğumuz bir bayram. Halbuki çocukluğumuzda 'Beklem' dediğimiz, çakırgaları yaktığımız, üzerinden atladığımız, rengarenk yumurtaları tokuşturduğumuz bu bayramı bırakmıştık. Bu bayram, inşallah bütün Türk dünyasının birleşmesine vesile olacak. Nevruz, Türkiye'de kardeşlik simgesinin belirli bir noktaya gelerek, kucaklaşmamızı sağlayacak."

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ da, Türkiye'de sadece Alpağut köyünde bulunan Nevruz Tepesinde 200 yıldan fazla süredir nevruz ateşi yakıldığını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından, yumurta soyma ve yeme ile kaşıkla yumurta taşıma yarışmaları yapıldı. Yarışmaların ardından Seben Belediyesi Seymen ekibi ile Bolu Belediyesi Halk oyunları ekiplerinin gösterisi oldu. Nevruz kutlamaları, sanatçı Aslı Şahin konserinin ardından sona erdi. AA