3 yaşında ilik bekleyen Zeynep Gülcan'ın babası Mustafa Gülcan ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan, vatandaşların ilik bulundu diye kan vermeye gitmemezlik yapmaları için ‘Bir Babanın Boynu Bükük Kalmasın Diye Kızılay'a Kan Vermeye Devam Edelim' yazılı afişi İzzet Baysal Caddesi'nde bulunun bazı dükkânların camlarına astılar.

Minik Zeynep'in babası Mustafa Gülcan yetkililere seslenerek yardımcı olmalarını isterlerken Bolu Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan ise Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu çağırısının kabul görülmemesi halinde Bakanlığın önünde büyük bir eylem gerçekleştireceğini söyledi.

“LÜTFEN BİZE YARDIM ETSİNLER”

3 yaşında ilik nakli bekleyen Zeynep Gülcan'a uyan iliğin İtalya'da bulunmasının ardından bir türlü harekete geçilemedi. Zeynep Gülcan'ın babası Mustafa Gülcan yetkililere seslenerek Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ile de görüştük. Derdimizi anlattık. Yaklaşık Eylül ayına kadar zamanımız var kısıtlandı. İtalya'dan bir ilik bulundu ama gelip gelmeyeceği belli değil. Bu yüzden insanlar kan vermeyi bırakmış olabilirler. Bolu caddelerine afişlerimizi de astık. Sağlık Bakanlığı'ndan ve Ankara Üniversitesi'nden yardımlar diliyoruz. Lütfen bize yardım etsinler. ifadelerini kullandı.

“KIZIMIZIN HAYATI İKİ AYA BAĞLI”

Bolu Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan vekiller ile baba arasında kontak görevi gördüğünü belirterek Milletvekillerini aradık onları görüştürdük. Ali Ercoşkun ekilimle de görüştürdük. Kontakları sağladık. Gerekli yapılacak şeyler milletvekillerimiz ve Sağlık Bakanlığımız arasında. Afişlerimizi de astık. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. İçimde yara olacak yoksa. Biz reklam afişi asmıyoruz burada. Bir çocuğumuzun hayatı söz konusu. Maalesef üzülerek söylüyorum. Bir sürü dükkandan sadece üç tanesinden izin alabildik. Gördüğünüz tabelada bir babanın boynu bükük kalmasın. Kızımızın hayatı iki aya bağlı ve bir an önce kan verilsin yazısını asmak hiçin esnaflardan izin alamadık. Duyarlılık bekleyip çocuğumuzu kurtaracağız hikâyelerine de gerek yok. Biz bunu beraber başaracağız. Belki de sizden biri çocuğa uyan iliğe sahipsiniz. İtalya'da bulundu ve gelip gelmeyeceği belli değil. Buradan da tepkimi gösteriyorum. Biz duyarsızız. Sadece siyasi partiler ve gruplar kan verdi ama Bolu halkından çok az katılım var. Canla başla bizim koşarak kan vermemiz lazım. İki ay sonra bu yavrumuza müdahale edilmezse zaten vefat edecek. Müdahale edildiğinde de şansı çok az. Çünkü ilik yok. Ben milletvekillerine aracı oldum. ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖNÜNDE SES GETİRECEK EYLEM YAPACAĞIM”

Alan Zeynep'e Sağlık Bakanlığı'nın çare olmaması halinde Bakanlık önünde büyük bir eylem gerçekleştireceğini dile getirerek, Görüşmeleri beraber sağladık ve hep kamera arkasındayım ama şimdi kamera önündeyim. Biz bir hafta bekleriz bir hafta içinde bu babanın sorununa bir yazışma veya çözüm bulacak bir atak görmezsek açık ve net söylüyorum Sağlık Bakanlığının önünde ses getirecek eylem yapacağım. O gün Sağlık Bakanlığını çalışamaz hale getireceğim. Sağlık Bakanlığı eğer bir insanı yaşatamıyorsa, o bakanlığın orada durmasına da lüzum yok ama yaşatırlarsa da alkışlar tebrik ederiz. Bir hafta on gün müddetleri var. Bir hafta on gün sonra Sağlık Bakanlığı'nın önünde bütün dünyayı duyulacak eylemi yapacağız. Biz çocuğumuzu göz göre göre ölüme terk edemeyiz. Bütün Bolu'ya çağrıda bulunuyorum. Bu afişleri okuyun lütfen boş geçmeyin” dedi. Haber Merkezi