Kırsal kesimde yaşayan ve ziraat ile uğraşan genç çiftçilere mesleki eğitim verilmesi amacıyla "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında Demirciler Köyünde Bitki Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele” konusunda düzenlenen eğitimlere katılan ve başarılı olan 40 genç kadın çiftçiye sertifikaları verildi.

Sertifikaları; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray KARATEPE, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan ŞEN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Veysel EKİNCİ ve Köy Muhtarı Mehmet BARAN tarafından Demirciler Köyünde düzenlenen törenle verildi.

Sertifika töreninde günün anlam ve önemine dair konuşma yapan İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ; "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesiyle genç nüfusun tarıma kazandırılması, kırsal göçün önlenmesi, özellikle kadın çiftçilerin yaşadıkları ortamda örnek birer çiftçi haline getirilmesi, bilinçli üretim yapmaları, tarımsal yenilikleri takip ederek uygulamalarına yardımcı olunması amaçlanmıştır. Proje kapsamındaki eğitimlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Tarımda etkin rol alan kadınlarımıza öncelik verdiğimiz bu tür eğitimlere katılarak kursu başarıyla tamamlayan kadın çiftçilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Tören eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadın çiftçilerimizin sertifikalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. Haber Merkezi