Gerede Müftülüğü'nün ‘Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde, 11 Nisan 2013 tarihinde düzenlediği bilgi yarışması Terminal Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Açılış konuşmasını Gerede Müftüsü Hasan İzmirli'nin yaptığı programa ilgi büyük oldu.
İzmirli, konuşmasında, İslam Medeniyeti'nin bilgi ve irfan üzerine kurulduğuna vurgu yaptı. Müftü İzmirli, Bu yarışmada amaç öğrencilerimizin özgüvenlerinin gelişmesi, toplum huzurunda sorulanlara cevap verme yeteneğinin gelişmesini sağlamaktır. Ayrıca daha çok kitap okumaya teşvik etmektir. Bu programla birlikte Kutlu Doğum Haftasına start verdik” dedi.
Katılımdan memnun kalan İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Bizi izlemeye devam edin. Sizinle birlikte Gerede'mizde güzel hizmetler olacaktır. Öğrencilere başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
Konuşmanın ardından başlayan yarışma, büyük bir heyecana sahne oldu. Merkez Kız ve Erkek Kur'an Kursları'nın yarıştığı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncüler Kız Kur'an Kursu'ndan çıkarken Erkek Kur'an Kursu öğrencilerinden oluşan ilahi korosu programa renk kattı.
İlçe Müftüsü, kız öğrencilerin başarısı üzerine, dünya üzerinde kadınların etkinliğinin her gün arttığını ve bundan sonra da dünyayı kadınların yöneteceğini söyleyerek, latife yaptı. Vatandaşlar ise bu gibi aktivitelerden oldukça memnun olduklarını ifade ederek, aynı zamanda bu programların toplumun hem genel kültür seviyesini geliştirdiğini hem de geleceğin teminatı olan gençlere bilgiyi daha cazip hale getirdiğini ifade ettiler. Öğrencilere ödülleri 18 Nisan 2013 tarihinde yapılacak Kutlu Doğum Konferansı'nda verilecek.