Bilgi Üniversitesi Sosyal Projeler ve STK Yönetimi Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin bu haftaki ders konusu Bolu Bağışçılar Vakfı idi.

Türkiye'deki tek örnek model olarak kurulan ve diğer tüm STK çalışma yapılarından farklı olan Bolu Bağışçılar Vakfı'nı daha iyi tanıyabilmek için, Vakıf Genel Sekreteri Öznur Akkaya ‘STK'lara Yönelik Ulusal ve Uluslararası Fon Kaynakları' derslerinde konuşma yapmak üzere davet edildi.

Akkaya; Vakıf kuruluş sürecini, hangi özellikleri nedeniyle tek örnek vakıf olarak adlandırıldığını, Bolu'da STK'ların durumu hakkında konuşmalar yaparken, BBV'nın şu ana kadar gerçekleştirdiği projelerden örnekler verdi.

Öğrenciler arasında bilhassa dikkat çekenler konular ise; Kurumsal ortaklıklar ve Kamu, üniversite ile ortaklaşa yapılan projeler olurken, normalde binlerce liralık maliyetlerin ayni destekler ve BBV proje yürütme stratejileri ile nasıl çok daha uygun maliyetlere çözümlendiği oldu. Aynı zamanda büyük şehirlerde şehrin her kesimi ve temsilcisi ile bu kadar yakın ilişkiler kurulamayacağının altını çizen öğrenciler, Özellikle Seben elma üretimi yenileme projesi(uygulama bahçesi), BBV Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi başta olmak üzere bir çok proje ile yakından ilgilendiler. Program sonunda teşekkür eden Akkaya; " Vakfımızın başarılı örnek model olarak görülüp yurt içi ve yurt dışından takip edilmesi bizler için motivasyon kaynağı, Umuyorum başka şehirlerimizde de bağışçılar vakfı modelleri kurulur ve sizlerle bu konular üzerine yine buluşur" dedi. Haber Merkezi