Orman Genel Müdürlüğünce Antalya'da düzenlenen Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitmen Eğitimi'ne katılan ve yapılan sınavda başarılı olarak, TS EN ISO 19011 İç Tetkikçi Eğitimi Başarı Sertifikası” alan, Orman Bölge Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Mesut Güler ve Bilgisayar Teknikeri Fatih Türkan tarafından, Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Müdürlüklerinde görev yapan, idari personel, teknik personel ile büro çalışmalarında görevli memur ve işçi personele yönelik; ‘Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi' konulu hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Temel Kavramlar ve Farkındalık, Fiziksel Güvenlik, Parola Güvenliği, İnternet ve İntranet Kullanımı, E-Posta Kullanımı, Güvenlik İhlalleri ve Yasal Sorumluluklar başlıkları altında power point sunusu ve videolarla destekli olarak verilen eğitimi, İşletme Müdürlükleri personeli ilgiyle takip etti. Eğitim sonunda, katılımcılara yönelik bir anket çalışması da yapıldı.

Orman İşletme Müdürlüklerine verilen eğitimin tamamlanmasından sonra, aynı eğitim, Bölge Müdürlüğü personeline de verilmeye devam edecek. Haber Merkezi