Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgi Evi, eğitim verdiği öğrencilerin velilerine ücretsiz rehberlik dersi veriyor. Ramazan Dede Bilgi Evi tarafından 2. 3. ve 4. Sınıf öğrencilerin velilerine yönelik çocuklarının derste olduğu zamanı iyi değerlendirilmesi için velilere aile içi eğitim semineri düzenleniyor.

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgi Evi, okul çıkışında İngilizce, Matematik, Fizik ve Türkçe dersleri veriliyor. Ders almaları için çocukları ile birlikte gelen velilere ise Rehberlik Hizmeti tarafından alanında uzman öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Rehberlik Hizmeti Dersi kapsamında velilere iletişim ve çocuk eğitimi, dini eğitimler veriliyor.

Bilgi Evi Müdürü Mehmet Ali Karagöz, hafta içi 3 gün gelen ailelere yönelik ücretsiz rehberlik hizmeti verildiğini belirterek, Ramazan Dede Bilgi Evi'nde derslere giren öğrencilerin ailelerine öğrencilerimiz desteyken zamanı iyi değerlendirmek adına velilere iletişim ve çocuk, ailelerin çocuklarına yönelik davranışlarını konu alan seminerler veriyoruz. Eğitim veren öğretmenimiz, uzman pedagoglardan örnekler vererek dokümanlarla çeşitlendiriyor. Pazartesi günü 2. Sınıf öğrenci velilerine, Salı günü 3. Sınıf ve Çarşamba günü ise 4. Sınıf öğren velilerine yönelik rehberlik hizmeti veriliyor. Verilen ders ve eğitimler tamamen ücretiz olup ihtiyaçlar Gerede Belediyesi tarafından karşılanıyor” diye konuştu.

Burada yapılan yatırımların insana yönelik olduğunu anlatan Karagöz, Eğitimlerimiz tamamen insana ve geleceği yönelik yatırımlardır. Bununla birlikte başka eğitim ve etkinliklerimiz de olacak. Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi ve zamanlarını boşa geçirmemeleri adına çalışıyoruz” dedi