Geçtiğimiz hafta eski cezaevinin önünde Ayşe K. isimli kadın tarafından bıçakla öldürülen üniversite öğrencisi Bigem Çubukcuoğlu'nun dün doğum günüydü. Günler öncesinden arkadaşları tarafından mezarı başında anma töreni yapılarak, mezarına çiçekler bırakılacağı duyuruldu. Mezarlıkta sadece 15 kişi vardı. Bigem'in arkadaşlarından ise mezarlığa gele gele 2 kişi geldi.
Ayşe K. isimli psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen bir kadın tarafından öldürülen Abant İzzet Baysal Üniversite Resim Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu'nun dün doğum günüydü. Genç kız öldürülmeseydi bugün sevdikleriyle 21. yaş gününü kutlayacaktı. Ancak kader onu ailesinden ve sevdiklerinde aldı. Toplumun her kesimi genç kız için gözyaşı döktü. Özellikle de arkadaş çevresi yaşananlara isyan ederek gözyaşlarına boğuldular.
2 ARKADAŞI KATILDI
Paşaköy Mezarlığı'na defnedilen Bigem Çubukcuoğlu için günler öncesinden mezarı başında doğum günü nedeniyle anma töreni yapılacağı arkadaş çevresi tarafından sosyal medyada duyuruldu. Arkadaşları anlamlı sözlerle Bigem'in mezarı başına geleceklerini yazdılar. Ancak genç kızın mezarı başında yapılan anmada sadece ailesi ve 2 arkadaşı vardı. 15 kişinin katıldığı anma töreninde gazeteciler bile 17 kişiyle cenaze töreninde yer aldı.
EL ELE TUTUŞTULAR
Bigem'in annesi Nilgün Çubukçuoğlu kızın başında Kuran'ı Kerim okuyarak gözyaşı döktü. Baba Tarık Çubukçuoğlu ile annesi kızlarının mezarı başında el ele tutuşarak uzun süre dua okudular. Bigem'in ablası İrem Çubukçuoğlu'da ayakta durmakta zorluk çekerken kardeşine olan özlemini mezarının üzerini temizleyerek giderdi. Ailesi ve 2 arkadaşı genç kızın mezarına çiçekler bıraktılar.