57 gündür devem eden Anadolu Rulman grevinde Cumayeri'nde tarihinin en büyük eylemi gerçekleşti. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eyleme çevre illerden Türk Metal Sendikası üyeleri, Teksif Sendikasına bağlı Gibor çalışanları da destek verdi.

18 Temmuz'da hak mücadelesi ile ‘Ekmeğimizin peşindeyiz' diyen Anadolu Rulman işçileri Cumayeri tarihinin en büyük eylemini gerçekleştirdi. 500 kişilik yürüyüşte Anadolu Rulman işyeri adına sloganlar atılırken çalışanlar Ekmeğimizin peşindeyiz” mesajını iletti. Cumayeri merkezden başlayan yürüyüşte grev işçileri yaklaşık 3 km yolu sloganlar eşliğinde yürüyerek, yürüyüşü fabrika önünde sonlandırdı. Fabrika önünde basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi Bugün burada 500 kişiyiz. Bu haklı mücadelemizde sonuç alana kadar 1000 kişide oluruz, 2000 kişide oluruz” dedi.

Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Düzce Cumayeri ilçesinde faaliyet gösteren Kombassan Holding kuruluşu olan Anadolu Rulman iş yerinde 57 gündür devem eden bir grev var!

Anadolu Rulman işçisi bizler üretmek istiyoruz, bizler kazandırmak istiyoruz, bizler kazanmak istiyoruz dedi.

Ancak bu sese kulak vermeyen vurdumduymaz Anadolu Rulman işyeri duyarsız kaldı. 18 Temmuz'da anayasanın verdiği haklar çerçevesinde Türk Metal Sendikası ile Anadolu Rulman işçisi bu düzene son vermek için grev kararı aldı. 57 gündür kararlılıklarından bir adım dahi geri atmadı ve işverenin kirli oyunlarına boyun eğmedi ve dik duruşunu sergiledi. Cumayeri ilçesi yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, esnaflar, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve Cumayeri halkı tüm gerçeklerin farkında!

Farkındalar çünkü, Anadolu Rulman işyeri 8 yıl önce bölgeye büyük vaatler vererek açtıkları işyerinde verdikleri sözlerin hiç birini yerine getirmediler. Bu sözler yerine gelmediği gibi çalışan işçiyi köle gibi görerek kuralsız ve güvencesiz çalışmasını sağladılar. Bu gerçeklerin tek sorumlusu Anadolu Rulman firması, dolayısıyla Kombassan Holding'dir. Bu firma çalışanları greve çıkıyorsa bu sadece Anadolu Rulman işçisinin haklarının gasp edilmesinden kaynaklanmaktadır.

Yıllardır asgari ücrete yakın bir fiyat politikası ile çalışanının sırtından para kazanan Anadolu Rulman ucuz işçilikle kar peşinde koşandır! İşçisinin emeğini vermeyen, köle gibi çalıştırıp sırtından para kazanan firma yetkilisi bir basın organına sendikanın şov yaptığını söylüyor. Bakın bugün buradayız! Şov yaptığımızı söyleyenleri de buraya bekliyoruz.

Türk Metal şov yapmaz! Türk Metal ekmek mücadelesinde üreten ve kazandıran emekçinin hakkını korur.

Asgari ücret artışını kendileri zam yapmış gibi %14 zam yaptık, toplantıya dahi gelmediler, diretme yapıyorlar” gibi yalan ve yanlış bilgilerle anca kendilerini kandırırlar. ''Bizim işçiler ile bir sorunumuz asla olmadı. İşçilerimizin haklarını da kendi haklarımız kadar gözetmekteyiz.” Diyenlere o zaman hodri meydan diyoruz! Gelin o zaman buraya bu meydandan sizde seslenin ve işçimizin taleplerini kabul ettiğinizi belirtin! Gelemezler! Söyleyemezler! Çünkü sendikamız her türlü yaklaşımı göstermesine rağmen işyeri yönetimi ne yazık ki tutarsızlıklarına devem etmekte ve bu süreci tıkamaktadır.

Herkes gibi ekmeğinden başka gayesi olmadan Anadolu Rulman işçisini bu kadar düşünüyorsanız! o zaman bu tavrınızdan vazgeçin ve gerçeklerle yüz yüze gelin. Bir kez daha belirtiyoruz ve bu gerçeği sakın unutmayın!

Türk Metal Sendikası 170 Binden fazla üyesi bulunan ve Türk ekonomisinin ilk 100 şirketinin % 90 ‘ında örgütlü bir sendikadır. Bu güne kadar üreteni, kazananı ve kazandıranı düşünmüştür. Sizlerin yalanlarla kandırmaya çalıştığınız, Anadolu Rulman işçisi sahipsiz değildir! Anadolu Rulman işçisinin hakkını kimse gasp edemez, kimse yıkamaz! Birlik ve beraberliğini kimse bozamaz! Anadolu Rulman işçisi Anayasal hakkını öğrenmiş ve ekmeğinin peşindedir.

Bizim amacımız fabrikayı batırmak değil, üretmek kazandırmak ve hakkımız olanı almaktır. Sizler bu tutuma devam ettiğiniz sürece bu tepkilerimiz daha da artacaktır!

Ve diyoruz ki; Yaşasın mücadelemiz, yaşasın Türk Metal, yaşasın biz emekçilerin birliği beraberliği ve kardeşliği.