Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu önünde eylem yapan İBDA-C üyeleri, polis barikatını yıkınca biber gazlı müdahale gerçekleşti.
Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu önünde eylem yapan İBDA-C üyeleri, polis barikatını yıkınca biber gazlı müdahale gerçekleşti. Olaylarda taşlar ve sopalar havada uçuştu.
Ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen ve Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan İBDA-C örgütü lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun doğum gününü kutlamak isteyen yaklaşık 60 kişilik grup yürüyüşe geçti.
Emniyet ekipleri, grubun cezaevi önüne gelmemesi için demir barikat kurdu. Tekbir getirerek lojmanların önüne gelen grup, cezaevi giriş kapısına kadar yürümek istedi. Kurulan barikatı yıkarak çevik kuvvet ekipleriyle karşı karşıya gelen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşanırken, İBDA-C üyeleri polisleri taş yağmuruna tuttu. Olaylar sırasında birçok gösterici ve polis memuru biber gazından etkilendi. Gruba geri çekilmeleri uyarısında bulunan emniyet amiri ile göstericiler arasında uzun süre tartışma yaşandı. Grup, avukatların cezaevindeki görüşmeyi tamamlamasından sonra dağıldı.