Bolu Belediyesi Basın-Yayın Müdürü ve Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Güner Ateş'in hakaretlere maruz kalarak tehdit edilmesinin ardından Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör bir açıklama yaparak yaşananlara sert bir dille tepki gösterdi.
Bolu Belediyesi Basın-Yayın Müdürü ve Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Güner Ateş, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz ve bir yakını tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını, ayrıca ölümle tehdit edildiğini söylemesi üzerine Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaptı.
Güner Ateş'e ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunulduğunu ve ölümle tehdit edildiğini vurgulayan Caner Güngör, CHP'li Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda Cemiyetimizin de üyesi olan Erhan Beykoz ve bir yakınının Güner Ateş'e karşı sergilediği tavır, kabullenilemeyecek ve üstü kapatılamayacak bir durumdur. İster siyasi sebepler olsun, ister başka sebepler olsun; Bu yaşananın gerekçesi olmaz, olamaz! Yıllardır Bolu'da gazetecilik yapan ve bir süredir Belediye Basın-Yayın Müdürlüğü görevini yürüten Güner arkadaşımıza yapılan bu saygısızlığın hepimize yapıldığını düşünüyorum” dedi.
Caner Güngör, Yaşanan olayı ‘kınadım' demenin bile bir anlamı yoktur artık. Bundan sonraki süreçte konu artık Güner Ateş'e yapılan saygısızlıktan çıkmış, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne yapılan saygısızlık noktasına gelmiştir. Ve kamuoyu tarafından şunun çok iyi bilinmesini istiyorum ki; An itibariyle değil Güner Ateş, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Üyesi bir arkadaşımızın dahi burnu kanasa sebebini bu kişiler bilir, tepkimizi sert bir şekilde ortaya koyarız. Çünkü bugünden itibaren tüm sorumluluk sahibi kişiler konuya vakıftır” açıklamasında bulundu.