7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler arasındaki ipler hayli gerginleşirken, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bolu'nun siyasilerini mangalda buluşturdu. Yoğun bir katılımın olduğu mangal organizasyonuna tüm siyasi partiler katıldı. Mangalla ilgili açıklamalarda bulunan BGC Başkanı Bülent Velioğlu, 7 Haziran seçimleri nedeniyle yoğun bir gündem içerisindeyiz. Hem siyasiler hem de gazeteci meslektaşlarımızın rahatlamalarını sağlamak, seçimler nedeniyle zaman zaman gerilen ortamın yumuşaması amacıyla böyle bir organizasyon yaptık” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen organizasyonla Bolu'nun siyasileri ve gazetecileri, mangalda bir araya geldi. Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen mangala, AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, AKP Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AKP Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, CHP Bolu Milletvekil Tanju Özcan, CHP İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Kadın Kolları başkanı Zuhal Işın, CHP Milletvekili Adayı Yusuf Renkli, CHP Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, MHP Milletvekili adayları Şükrü Gülez, Kader Garipoğlu, Mihriban Yerlikaya ve MHP Kadın Kolları Başkanı Hatice Öz, Saadet Partisi Milletvekili adayları Veysel Çetinkaya ve Muzaffer Boyacı, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan katıldı.

“BURADA SİYASET YOK”

Bolu'da seçim çalışmalarının oldukça seviyeli geçtiğini belirten Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Siyasi atmosferde son iki haftaya girilirken herkesin bir araya gelemez dediği insanları biz burada bir barış içerisinde, bir güzellik içerisinde bir mangal partisiyle hem gazeteci arkadaşlarımızı hem de siyasileri bir araya getirdik. Çok güzel bir ortam oluştu. Burada siyaset yok. Burada sadece sohbet var. Sadece kardeşlik var. Gördüğünüz gibi belki iki saat önce birbirleri aleyhinde sert açıklamalar yapan adaylarımız burada gayet güzel bir şekilde sohbet edebiliyorlar. Cemiyet yönetim kurulu olarak böyle bir şey düşündük. Kısa bir süre zarfında böyle minik bir ruhu güzel öznesi güzel bir etkinlik düzenledik. İnşallah son 15 gün kala da bu güzelliğin devam etmesini diliyoruz. Bütün adaylarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

“DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ ÖĞELERİ SİYASİ PARTİLER”

AK Parti Bolu Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Ali Ercoşkun, yan yana geldiği CHP Bolu Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Tanju Özcan, MHP 1. Sıra Adayı Şükrü Gülez ve Milli İttifak 1. Sıra Adayı Veysel Çetinkaya ile bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Ercoşkun, Bu süreçte bizim aynı sofrayı paylaşma şansımız birkaç defa oldu. Biz zaten Bolu'da gerekli ortamlarda buluşuyoruz. Paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Demokrasinin vazgeçilmez öğeleri siyasi partiler. Dolayısıyla siyasi partiler de herkes kendisini ifade edecek. Sandıktan ne çıkarsa da buna saygı duyacağız. Ben bu muhabbetin devam etmesini diliyorum” dedi.

“TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLURUZ”

CHP Bolu Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Tanju Özcan da Ercoşkun'un aynı zamanda komşusu olduğunu söyleyerek önümüzdeki dönemde birlikte çalışacaklarına inandığını belirtti. Özcan, Ben de mutluyum arkadaşlarımla birlikte olmaktan, güzel. Ali Bey benim komşum aynı zamanda. Ali Bey tecrübeli de bir milletvekili. Önümüzdeki dönem Ana Muhalefet Milletvekili olarak başarılı bir dönem de geçirecek. Bizim Bolu siyasetinde bir gerginliğimiz yok. Tüm arkadaşlar zaman zaman bir araya geliyoruz. Zaman zaman yolda karşılaşıyoruz, zaman zaman pişti oluyoruz aynı kamu kurumu ziyaretlerimizde. Ama ilişkilerimiz iyi. Ben burada Saadet partisi adaylarımızı çok takdir ediyorum, Milliyetçi Hareket Partisi adaylarımızı çok takdir ediyorum. İktidar Partisi'nin adaylarıyla zaten birlikte milletvekili olarak da çalıştık. Güzel ve keyifli dönem ve çalışma oluyor. Bundan sonra da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bu şekilde götürürsek bütün Türkiye'ye de örnek oluruz”

“HOŞGÖRÜ İKLİMİNE İHTİYACI VAR”

MHP” Bolu 1. Sıra Milletvekili Şükrü Gülez de Türkiye ve Bolu'da bu uzlaşma zemininin hep beraber oluşturulması gerektiğini söyledi. Gülez, Ben çok mutluyum böyle bir tablo yarattığımız için. Ayrıca Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne de teşekkür ediyorum bundan dolayı. Son yıllarda Bolu'nun da Türkiye'nin de hoşgörü iklimine ihtiyacı var. Biz burada toplumsal uzlaşı sağlayarak kardeşliğin ve dostluğun örneklerini göstermeliyiz. Seçim süreci de gayet güzel gidiyor bu anlamda. Arkadaşlarımızla propaganda faaliyetlerimiz sırasında sık sık karşılaşıyoruz. Özellikle Veysel Ağabeyimizle çok sık karşılaşıyoruz. Kucaklaşıyoruz ve tekrar çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah buradaki birlik ve beraberliğin devam etmesini diliyorum. Bundan Bolu kazanacaktır, Türkiye kazanacaktır. Türkiye ve Bolu'da bu uzlaşma zeminin hep beraber oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

“ÜLKE İÇİN VARIZ, BOLU İÇİN VARIZ”

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin Milli İttifak adını verdikleri Bolu 1. Sıra Adayı Veysel Çetinkaya da Birlikten kuvvet doğar” diye konuştu. Çetinkaya Birlikten kuvvet doğar inşallah. Sevgi ve muhabbet doğar. Bu ülke için varız, Bolu için varız. Milli görüşün tarihinde bütün partilerle hükümet olduk, çalışmalar yaptık. Bundan son derece mutluyuz. Ülkeye çok şeyler kazandırdık. Milletvekili adaylarımızla bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Belediye seçimlerinde bunu İzzet Baysal Vakfı yapmıştı. Birlikte buluşturmuştu bizleri. Orada şunları söylemiştim. Her seçimde bizlerin bu şekilde bir araya gelip, centilmence karşılıklı haklarımıza saygılı olarak bir seçim atmosferi geçirmemiz toplum içinde hayırlara vesile olacaktır dedim. Gazeteciler Cemiyetimize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamı hazırladığınız için. Bolu halkımızda bundan çok güzel dersler çıkaracaktır. Birbirlerini kırmayacaktır, üzmeyecektir bu yarışta. Centilmence oylarını verecekler. Ülke inşallah en sağlıklı neticeyi alacaktır” dedi. Haber Merkezi