Yaklaşık bir haftadır AB'de çeşitli temaslarda bulunan Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Avrupa Parlementosu'nda ‘Sözde Ermeni Soykırı'mının kabul edilmesini protesto ettiler. Burada kısa bir açıklama yapan BGC Başkanı Bülent Velioğlu, Türkiye'yi soykırım yapmakla itham edenler, önce kendi tarihleriyle yüzleşsinler. Türkler hiçbir dönem soykırım yapmaz. Osmanlı'nın olduğu yerde soykırımdan değil, adalet ve medeniyetten bahsedilebilir” dedi.

Avrupa Parlementosu'nda sözde Ermeni Soykırım iddialarının kabul edilmesine Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden tepki geldi. İddiaların Parlemento'da kabul edilmesinin ardından çeşitli temaslarda bulunmak üzere Avrupa'da olan BGC üyeleri, Parlemento binası önünde Avrupa Parlementosunun almış olduğu siyasi karardan dolayı ellerinde Türk Bayrakları protesto ettiler.

Burada kısa bir açıklamada bulunan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Avrupa Parlamentosu, daha önce de denediği gibi, 1915 olayları konusunda yeniden tarih yazmaya heveslenmiştir. Bu heves, Türk karşıtı Ermeni propagandasının klişelerini harfiyen tekrarlayan, 15 Nisan 2015 tarihli gülünç bir karar metniyle sonuçlanmıştır. Avrupa Parlamentosu kabul ettiği kararla, zamanında uluslararası hukukla bağdaşmaz şekilde ve yetki alanını aşarak yapmış olduğu hatayı tekrarlamıştır. Tarihi ve hukuku katleden bu metni kabul edenleri ciddiye almıyoruz” dedi. Haber Merkezi