Bundan tam 26 yıl önce 1988 yılında kurulan Bolu Gazeteciler Cemiyeti, bugün 26'ıncı yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor. Kurulduğu günden bu güne kadar Bolu'da yetişen yerel ve yaygın basında görev yapmakta olan birçok gazeteci için ‘okul' görevini de başarıyla yerine getirmiş ve getirmeye devam etmekte olan Bolu Gazeteciler Cemiyeti, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi.
26 yıldır Bolu'da faaliyette bulunan Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) 1988 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana zor şartlarda görev yapan il genelindeki gazetecilerin tüm haklarını savunma gayreti içerisinde olan Bolu Gazeteciler Cemiyeti, bilgi, birikim ve deneyimleri ile dün olduğu gibi günümüzde de, mesleki kuruluşlar içindeki yapısıyla hak ettiği yeri aldı. 1988'den günümüze kadar birçok mesleki ilklere ve etkinliklere imza atan Bolu Gazeteciler Cemiyeti, bayramlar, yeni yıl ve İzzet Baysal Şükran Günleri gibi özel günlerde yayımlanan ‘BGC Gazetesi' ile Bolu ve ilçelerine ulaşmayı da başarmıştır.
“Mutluyuz, gururluyuz”
26'ıncı yılını kutlayan Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nde şuanda başkan olarak görev yapmaktan gurur duyduğunu söyleyen Cemiyet Başkanı Caner Güngör, Cemiyetin Bolu'daki saygınlığının her geçen gün arttığını ve artmaya devam edeceğini söyledi. Bolu'da en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını söyleyen Güngör, tüm üyelerine ve meslektaşlarına başarılar dileyerek, Üyelerimize ve tüm meslektaşlarımıza BGC Sosyal Tesislerinde hizmet vermekte olan Cemiyetimiz; meslektaşlarımızla sürekli olarak iletişim kanallarını açık tutmaya özen göstermektedir. Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nu üyesi de olan Bolu Gazeteciler Cemiyetimiz, Bolu'da yetişen yerel ve yaygın basında görev yapmakta olan birçok gazeteci için ‘okul' görevini de başarıyla yerine getirmiştir, getirmektedir. 26'ıncı yılını kutlamaktan onur duyduğumuz cemiyetimiz bünyesinde bulunan, gece gündüz, yağmur çamur demeden, zor şartlarda görevlerini icra eden tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.