Geredeli beyaz et üreticilerine Beypiliç yetkilileri tarafından iyi tarım ve uygulaması anlatıldı. Beypiliç, sektörde bir ilki yaparak Geredeli beyaz et üreticilerine Gerede Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde yaklaşık 200 üreticiye ‘İyi tarım uygulaması' eğitimi verdi. Eğitime, Karabük, Çankırı, Zonguldak, Bolu ve Ankara'dan beyaz et üreticileri katıldı.

Geniş katılım sağlanan organizasyonda, Gerede ayağının koordinesini Beypiliç Saha Veterineri Emin Gültepe'nin gerçekleştirdiği toplantıda, açılış konuşmasını yapan Beypiliç Üretim ve Planlama Müdürü Veteriner Hekim Ali Şen, eğitim projemizin amacı tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasında sektör olarak, kümesten sofradaki çatala kadar geçen süreçte biyo-güvenlik ve hijyen başta olmak üzere, üreticilerimize ‘İyi tarım uygulama esasları' İş Sağlığı ve Güvenliği, İlk yardım ve hayvan refahı konularında bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Eğitim sonrası tüm çiftliklere konunun titizlikle takipçisi olacaklarını beliren Şen, belirtilen hususları harfiyen yerine getirmeyen üreticilerle yollarını ayıracakları kaydetti. Firma olarak kırmızı çizgilerinin güvenli gıda ve iyi tarım uygulamasının olduğunu belirten Ali Şen, Sektörde ilk olarak başlattıkları eğitim programı sonrasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Şirket olarak ortaklaşa sahada tüm çiftlikleri tavizsiz olarak denetleyeceğiz” dedi.

Katılımcıların dikkatle takip ettikleri programda, İyi tarım uygulamaları esaslarını Şirket Kalite Yönetim Müdürü Nejla Kahraman, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunu İş Güvenliği Uzmanı Gökhan Özdemirel, biyo-güvenlik ve hayvan refahı konusunu Veteriner Hekim Recep Özel, ilk yardım konusunu Hemşire İmren Dursun anlattı. Program, Katılım Belgeleri dağıtılması ile sona erdi. Haber Merkezi