AFAD Müdürlüğü eğitim ekibince Beypiliç çalışanlarına Afet Bilinci eğitimi verildi.
İki hafta boyunca her gün farklı gruplara verilerek gerçekleşen eğitim programının ilk gününe AFAD İl Müdürü Sayın Hasan Erdoğan ve Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı Kadri Güvener de katıldı.
AFAD İl Müdürü Sayın Hasan Erdoğan, "En büyük tedbirsizlik bilgisizliktir. Biz kurum olarak bu düşünceyle hareket ediyor ve eğitimlere önem veriyoruz. Ülke olarak kriz yönetiminde oldukça iyi yerlere geldik amacımızsa risk yönetimini en iyi şekilde gerçekleştirebilmektir. Bunun yolu eğitimden, bilgiden ve uygulamadan geçiyor. Olası afetlere toplum olarak hazırlıklı olmalıyız. İlimizde Beypiliç gibi büyük işletmelerin bu konuda hassasiyet göstermesi sevindirici" diyerek eğitimler öncesi bir konuşma gerçekleştirdi.
Eğitimler boyunca katılımcılara Eğitim Uzmanı Levent Sönmez, Afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri, Yapısal olmayan riskleri ve bu risklerin nasıl azaltılabileceğini, Afet hazırlıklarında toplumsal güç birliğini, Aile afet planının ve afet çantasının hazırlanmasını anlatırken DASK ve zorunlu deprem sigortası yaptırmanın önemini vurguladı.
İnşaat Mühendisi Gökhan Yılmaz, afetlere dirençli şehirler ve kentsel dönüşüm, binalarımızdaki yapısal riskler, taşıyıcı ve taşıyıcı olmayan yapı elemanları, Betonarme yapı ağırlıklı alanlarda görülen yapısal riskler, Yapısal risklerin tespiti ve zarar azaltma ile güçlendirme ve yeniden inşa konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Arama Kurtarma Teknisyenleri Adnan Esen, Suat Acarlı ve Levent Ünal, hafif arama kurtarma ve yaralı taşıma usulleri hakkında bilgiler verdi. Uygulamalarla da anlatılanlar pekiştirildi.
Enformasyon Memuru Sultan Atak, psikolojik olarak afetlere hazırlık, Afet sonrası psikososyal müdahale çalışmaları ve afetzedelerle iletişim teknikleri hakkında bilgiler verdi. Elektrik Teknikeri Ayhan Yıldız ise yangın oluşma nedenlerine, Yangına karşı alınacak tedbirlere, Yangın meydana geldikten sonra yapılması gerekenlere, Elektrik yangınlarına, Yangın sonrası tahliye planlamasına, Yangın tüpü kullanımına, Doğalgazın yangına dönüşmemesi için alınacak önlemlere dair konularda katılımcıları bilgilendirdi. Eğitimlerimiz, Eğitim verilen her grup için deprem anında yapılacak Çök-Kapan-Tutun pratiği, bina tahliyesi ve yangın söndürme tatbikatı yapılması ile tamamlandı.