SEDAŞ Bolu İl Sorumlusu İsmail Doğandor, Kar kışta olsa tüm tüketicilerimize en iyi hizmeti vermek için 7/24 görev başındayız. Son 30 yılda yağan en etkili kar bölgemizde elektrik şebekelerine çok fazla zarar vermese de ekiplerimizin sahadaki çalışmalarını oldukça güçleştiriyor” dedi.

SEDAŞ ekipleri arızalar yanında zorlu doğa koşullarıyla da mücadele veriyor. SEDAŞ 7/24 ekipleri ile kar altında hizmet vermek için özveriyle çalışırken, iletkenlerin üzerinde biriken buz yükleri elektrik hatlarında arızalara da yol açabiliyor.

VALİLİK, KAYMAKAMLIK VE BELEDİYELERLE İLETİŞİM İÇİNDEYİZ”

Bolu da etkisini gösteren ve yeni yıla girerken başlayan aşırı kar yağışı ve aşırı soğuklar elektrik şebekesinden çekilen enerjinin de Bolu ve çevresinde artmasına neden oldu. Kartal ile Aladağ bölgesini besleyen ve araziden giden hatların üzerine yıkılan ağaçlar bölgeye enerji verilmesinde sorun oluşturdu. SEDAŞ yedek ekiplerini de devreye sokarak arızaya müdahale için dağa çıkarken, Kartalkaya yolunda Çam ağacının yıkıldığını ve trafiğin kapandığını görünce SEDAŞ ekipleri ağaç motorları ile yıkılan ağacı kestiler ve yolu açtılar. SEDAŞ ekiplerine turistler ve yolda mahsur kalanlar alkışlarla tezahüratta bulunarak teşekkür ettiler. Bazı yerlere de yüksek kar kalınlığı nedeniyle SEDAŞ ekipleri arıza ihbarı aldıkları noktalara köylülerle işbirliği içinde, zincir takılan arazili traktörlerle ulaşmaya çalıştı.

SEDAŞ İl Sorumlusu İsmail Doğandor, SEDAŞ olarak Valilik yetkilileri ve Belediyeler ve Kaymakamlıklar ile de görüşerek çalışmalarımızı koordine ediyor,İl AFAD Müdürlüğü ve TEDAŞ'a da gelişmeler hakkında bilgi veriyoruz. Elektrik dağıtım hizmetimizi bir abone dahi elektriksiz kalmadan sürdürmek için ekiplerimizle 7/24 hizmet vermek üzere alarm halindeyiz. Sahada olup biteni yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Bazen doğa koşulları ekiplerimizin ulaşımında engel oluştursa da koşulları zorluyoruz. Çevre köylerde yerel yönetimlerden ve köylülerden destek alıyoruz. Vatandaşlarımızın huzurla elektrik kullanması için tüm ekip, araç, gereçlerimiz ve tüm imkanlarımızla Bolu halkı için 7/24 görevdeyiz” dedi. Haber Merkezi