Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail TAŞ'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, kanatlı entegrelerinin üst düzey yöneticilerinin katıldı.
Özellikle, ilimiz için büyük bir ekonomik değer olan, broiler kanatlı yetiştiriciliği sektörü firma yetkilileri; Bey piliç, Er piliç, AK piliç, Pakpiliç, Şenpiliç, BolcaHindi, C.P. Piliç davet edildi. Sektörelanlamda ilin mevcut durumu 3 ana başlık üzerinden mercek altına alındı.
Toplantıda 5.000 ve altı dönem kapasiteli kümeslerin kapasite artırımı ve iyileştirilmesi, 5000- 10.000 arası dönem kapasiteli kümeslerin iyileştirilmesi projelerinde finansman kaynakları, Canlı üretimde sahada yaşanan sağlık sorunlarında alınacak biyogüvenlik önlemler ve uyulacak kurallar,
Kanatlı yetiştiriciliğine bağlı olarak oluşan atık ve altlıkların nihai bertarafının hangi metotlarla nasıl yapılacağının belirlenmesi konuları üzerine yoğunlaşıldı.
Ayrıca bu konular üzerinde Bolu Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve sektör temsilcilerinin bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar, tespitler, mevcut durum paylaşılarak, çözüme yönelik düşünceler aktarılmıştır. Sorunlar detaylı bir şekilde çözüm önerileriyle birlikte değerlendirilmiştir. Çözüme yönelik önemli adımlar atılmıştır.