BESYO eski Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu; “Bağış aldığım için suç işlediysem; UTANMIYORUM”
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Kurucu Müdürü olan ve 20 yıldır bu görevi yürüten Prof. Dr. Gazenfer Doğu müdürlük görevinden istifa ederek öğretim üyeliği görevine devam etme kararı aldı.
Üniversite yönetimi, 20 yıl önce kurulan BESYO Spor Kulübü'ne bağış aldığı için BESYO Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu hakkında suç duyurusunda bulununca, kendisine konu hakkında hiçbir bilgi verilmeden direk Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edilmesine tepki gösteren BESYO Müdürü Gazanfer Doğu istifa etti.
Bolu kamuoyunda bomba etkisi yaratan istifanın perde arkasını Bolu Takip Gazetesi olarak araladık. İşte yaşanan süreç;
Yaz organizasyonu ipleri gerdi;
Yıllardır Haziran ve Eylül ayları içerisinde BESYO'ya ait kapalı spor salonlarını kullanmak isteyen kulüplerle, her yıl olduğu gibi 2012 yılında BESYO Müdürü Gazanfer Doğu anlaştı ve spor salonun kullanımını spor kulüplerine tahsis etti. Ancak AİBÜ Rektör Yrd. Akçağan Gepdiremen'e ulaşan farklı spor kulüpleri de spor salonunun kendilerine tahsis edilmesini istedi. Bunun üzerine Rektör Yrd. Akçağan Gepdiremen, BESYO Müdürü Gazanfer Doğu'ya spor salonun kendisine ulaşan spor kulüplerine tahsis edilmesini, daha önce yapılan antlaşmaların iptal edilmesini istedi. Ancak bu talep Gazanfer Doğu tarafından kabul edilmedi. Bu yaşananlardan sonra gergin günlerde başlamış oldu.
Spor Kulübüne nasıl bağış alırsın?;
Yaşanan bu gelişmeler sonrası BESYO Müdürü Gaznafer Doğu ve AİBÜ yönetimi arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda ise Gazanfer Doğu tarafından geçmiş yıllarda kurulan ve o günden buyana başkanlığını yürüttüğü BESYO Spor Kulübü'ne bağış alındığını öğrenen AİBÜ yönetimi, bağışların neden alındığı ve nereye kullanıldığını BESYO Müdürü Porf. Dr. Gazanfer Doğu'ya sormadan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusuna kızdı, 20 yıllık görevini bıraktı;
Hakkında yapılan suç duyurusunu öğrenen BESYO Müdürü Gazanfer Doğu, hemen görevi bırakmadı. Önce Cumhuriyet Savcısına ifade verdi ve beklemeye başladı. Savcılık da soruşturmayı tamamlayarak Gazanfer Doğu hakkında 4072 sayılı kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle Doğu hakkında dava açtı. 28 yıllık meslek hayatında ilk defa hakkında suç duyurusunda bulunulan Gazanfer Doğu, AİBÜ yönetimiyle daha fazla çalışamayacağını belirterek BESYO Müdürlük görevinden istifa etti.
Doğu; Ömrümde ilk defa şikayet edildim”
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Hakan Aydın'a istifasıyla ilgili açıklamalarda bulunan BESYO eski Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Öncelikle devlet memuruyum. Aslında konuşmam doğru değil. Ama ömrümde ilk defa Cumhuriyet Savcılara şikayet edildim. Rektörlük şikayeti yapmadan önce benle her hangi bir görüşme yapıp, konu hakkında bilgi vermedi. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen davet üzerine gittim ve ifade verdim. Sonuçta da Cumhuriyet Savcılığı 4072 sayılı kanuna muhalefet ettiğim gerekçesiyle hakkımda dava açtı” dedi.
Doğu; Spor kulübe bağış aldığım için suç işlediysem; UTANMIYORUM”
So