Bolu Esnaf ve sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Toplantısı Taşkesti beldesindeki Sarot Termal Otel toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı oda başkanları katıldı.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Birlik Başkanı Tahir GAYRET yaptığı açılış konuşmasında toplantıya katılan oda başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan konuşmasında toplantının amacının odalarımızın, esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarının tespit edilerek çözüm yollarını hep beraber bulmak ve oda başkanlarımızın teklif ve önerilerinin bu toplantıda görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda Birliğe bağlı esnaf odalarının genel durumları değerlendirildi. Önümüzdeki çalışma döneminde neler yapılmalı hangi çalışmalara daha ağırlık verilmeli gibi konular ele alınarak görüşüldü.

Birlik Başkanı Tahir GAYRET, özellikle sicil işlemlerinde (UAVT) Ulusal Adres Veri Tabanı ile ilgili sorunları dile getirerek oda başkanlarına açıklamalarda bulundu. Birlik başkanı kayıt dışı esnaf ve sanatkarların kayıt altına alınması ile ilgili açıklamalarda bulunarak merkez ve ilçelerdeki vergi kaydı olup da esnaf sicili olmayan 1203 kişi olduğunu bunların takibi yapılarak kayıt altına alınması ile ilgili yapılacak çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda üye aidatlarının tahsil edilmesi için oda yönetimlerine çok iş düştüğü özellikle bu konuda oda genel sekreterlerinin yoğun bir çalışma yapması gerektiği dile getirildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan oda başkanları, toplantının çok yararlı geçtiği, toplantıda dile getirilen sorunların çözüm önerileri için bunların gerekli platformlarda birlik nezdinde dile getirilip takibinin yapılıp sonuçlandırılmasına çaba sarfedilmesine karar verilmiştir. Birlik başkanı Tahir GAYRET, toplantının sonunda tekrar oda başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek bu günkü başkanlar kurulunun toplantısının ileriye dönük yapacağımız çalışmalara ışık tutacağını belirterek toplantıyı bitirdi. Haber Merkezi