Bağışıklık Sisteminin Dostu Beyaz: Elma, muz, armut, karnabahar,lahana, kereviz, pırasa, sarımsak, soğan gibi beyaz sebze ve meyveler içerdikleri çözünebilen lifler ve antioksidan özellikteki ögeler sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, yaşlanmayı geciktirirler. Ayrıca LDL kolesterolü (kötü kolesterolü) düşürdüğünden, kalp hastalıkları riskini azaltır.

Kanser Karşıtı Kırmızı: Domates, kırmızı elma, çilek, karpuz, ahududu, kiraz, turp gibi kırmızı meyve ve sebzeler içerdikleri likopen sayesinde birçok kanser türüne karşı koruyucudur, sindirim sistemi, dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Ayrıca C vitamini yönünden oldukça zengin besinlerdir.

C Vitaminden Zengin Yeşil: Kivi, ıspanak, brokoli, marul, avokado, yeşil elma, salatalık, biber, taze soğan, roka gibi yeşil renkli sebze ve meyvelerde bulunan klorofil, hücre yenilenmesinde önemli rol oynamalarını sağlar, içeriklerinde bulundan C vitamini sayesinde de bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direnci artırırlar. Ayrıca içerdiği mineraller sayesinde vücudun elektrolit dengesi sağlanır, kemiklerin korunması ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olurlar.

A Vitamininden Zengin Sarı ve Turuncu: Portakal, şeftali, mango, kavun, havuç, ananas, üzüm, balkabağı, kayısı, mısır gibi sebze ve meyveler içerdikleri A vitamini öncüsü beta karoten sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar ve görme fonksiyonunu iyileştirirler.

Güçlü Antioksidanlar Mavi ve Mor: Mürdüm eriği, siyah üzüm, patlıcan, böğürtlen, incir, yabanmersini, lahana gibi sebze meyveler çok güçlü antioksidan özelliği taşıyan flavanoidlerden zengindir. Dolaşım ve sinir sistemine olumlu etkileri vardır. Ayrıca kansere yakalanma riskini azaltır ve sağlıklı yaşlanmaya yardım ederler.