Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay, geçtiğimiz aylarda Bolu'da yapmayı planladıkları tesis için Taşlı Yayla mevkiindeki Seben Göleti çevresinde incelemelerde bulunmuş ve Beşiktaş'ın tesis konusunda Bolu'yu tercih edip etmeyeceği merak konusu olmuştu.
Bolu turizmine büyük bir katkı sağlayacak olan tesisin spor turizmine öncü olması beklenirken, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tesis çalışmaları için Bolu'ya gelen Beşiktaşlı yöneticilere ısrarla tesisin Bolu merkezden geçen bir yoldan gidilerek yapılması ve bu tesisin Aladağlar'da olması için büyük uğraş vermişti.
Haber: Fahri Gündüz – İlimizde yapmayı planladıkları tesis için Beşiktaş Jimnastik kulübü geçmiş olduğumuz aylarda Seben göleti çevresi Taşlı Yayla mevkiinde incelemelerde bulunmuştu. Başkan Yıldırım Demirören zamanında da aynı bölge ile ilgilenen Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman kurmayları ile yaptığı toplantı sonrası aynı bölgede bu sene de inceleme yaptı. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Boluspor Başkanı Abdullah Abat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen'in de eşlik ettiği bölge ile ilgili inceleme gezisi sonrası, Atalay almış olduğu bilgileri Beşiktaş yönetim kurulu ile paylaştı.
Beşiktaş Kulübü Eski Başkanlarından Yıldırım Demirören başkanlığın da yapılan incelemeler sonrasında tesisin Bolu'ya kazandırılması için Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz büyük uğraşlar vermiş ve bir takım açıklamalarda da bulunmuştu. Fikret Orman'ın başkan olması ile bu plan suya düşmüş ve bir ara Beşiktaş'ın tesisi Düzce'ye yapacağı konusunda haberler çıkmıştı.
ORMAN'I ÇARIKÇI İKNA ETTİ
Bolu Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz bu işin peşini bırakmayarak bir dizi girişimlerde de bulunmuştu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile akrabalığı olan Boluspor kulübü eski başkanlarından Necip Çarıkçı'nın da devreye girdiği ve tesisin Bolu'ya yapılması için Fikret Orman' nı ikna ettiği gelen bilgiler arasında.
TESİS İÇİN GEREKLİ İZİNE BAŞVURUYORLAR
Önümüzdeki günlerde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Seben Belediye Başkanlığı'na gerekli izinlerin alınması için başvuracağı bilgisi ulaşırken yıllardır spor turizminin gelişmesi için bir takım çalışmalar yapan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Alaaddin Yılmaz'da yaptığı açıklamalar sonrasında Bolu'ya tesisi kazandırmaya yakınlar. Son yapılan görüşmelerin ardından eski başkanlardan Necip Çarıkçı'nın devreye girmesi sonrası tesisin Bolu'ya yapılması kararı çıktığı gelen bilgiler arasında.