Beşiktaş Jimnastik Kulübüne Seben Gölü çevresi'nde 100 dönümlük arsa tahsis edilmesiyle ilgili yapılan çalışmalarda yol kat edilemedi. Beşiktaş Kulübü'ne tesislerini kurabilmesi için gösterilen 100 dönümlük arsanın 185 bin TL bulan ot parasını ödememesi, Beşiktaş'ın Bolu'da tesis yapma fikrinden vazgeçtiğini gösterdi.

Spor turizminde hamle yapmak isteyen Bolu, Beşiktaş Jimnastik Kulübüne Seben Gölü çevresinde 100 dönüm arsa vermeyi teklif etmişti. Bu teklif üzerine Beşiktaş Kulübü'nden bir heyet ve Turkuvaz Grubu'ndan Zürap Akdüz önderliğinde Bolu'ya çıkarma yapmıştı.

Seben Gölü çevresinde bulunan devlete ait 100 dönümlük arazi beğenildi. 50 yıllığına kiralanmak istenen bu arazi için gerekli müracatlar yapıldı, anlaşmalar sağlandı. Beşiktaş'a tahsis edilmek istenen 100 dönümlük arsada yapılan incelemeler sonrası, Beşiktaş'ın Mera Komisyonu'nun belirlediği 185 Bin TL tutarında ki ot parasını yatırması gerekiyordu. Ancak Beşiktaş yönetimi Milli Emlak'a ödemesi gereken 185 bin TL'lik kira bedelini ödemeyince anlaşma iptal oldu ve Beşiktaş'ın projesi suya düştü.