Türkiye'de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan etkinlikle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen‘Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Bolu'da Bereket Ormanı oluşturuldu.

Bolu merkeze bağlı Yumrukaya Köyü'nde düzenlenen etkinliğe Bolu Valisi Aydın Baruş ile eşi Nagihan Baruş, Vali Yardımcıları Hakkı Loğoğlu ve Nurullah Ertaş, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Jandarma Komutan Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, daire müdürleri, ilimizdeki huzurevlerinde kalan yaşlılar, Yumrukaya köyü halkı ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, proje kapsamında oluşturulan ‘Bereket Ormanı' hakkında bilgiler vererek ormanların önemine değindi.

“SOLUDUĞUMUZ HAVANIN FİLTRESİ OLACAKTIR.”

Bolu Valisi Aydın Baruş'un eşi Nagihan Baruş ise Gönül Elçileri projesinin önemine değinerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Gönül Elçileri Projesi' kapsamında; Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma çalışmasını Bolu ilimizde hayata geçirmenin mutlu başlangıcını yapıyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle Bolu'da başlattığımız bu çalışmanın, sizlerin de değerli katkılarıyla çok önemli mesafeler kat edeceğine inanıyorum. Bugün dikeceğimiz fidanların Bolu'muzun, Türkiye'mizin geleceği için hayırlı olmasını diliyorum. Buraya kadar gelerek bu törene iştirak etmeniz, bu çabaya destek vermeniz dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum. Diktiğimiz fidanlar yemyeşil ağaçlar olsun, ağaçlar mutluluğumuz olsun, mutluluğumuz daim olsun. Orman varlığımızı çoğaltma yönünde sarf edilen her çaba, bu toprakları kanlarıyla yoğurarak bize ebedi vatan kılan şehitlerimizin, gazilerimizin mirasına layıkıyla sahip çıkmanın da bir gereğidir. Toprağımıza diktiğimiz her bir fidan, toprağımızın bekçisi, suyumuzun koruyucusu, soluduğumuz havanın filtresi olacaktır. Bugün diktiğimiz her bir fidan çocuklarımızla birlikte büyüyecek, onlara yaşam kaynağı olacaktır” dedi.

"YARADANDAN ÖTÜRÜ, YARADILANA SEVGİ…”

Nagihan baruş konuşmasının devamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Saygıdeğer Hanımefendinin öncülük ederek bizlere yön gösterdiği bu değerli çalışma, insana ve çevreye olan borcumuzu, sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatmaktadır. Bizim medeniyet anlayışımız yaradandan ötürü yaradılana sevgi, şefkat ve merhamet göstermeyi öğütler. Bu anlayışın temel değerlerinden birisi de ağaç sevgisidir. Takipçisi olmaktan şeref duyduğumuz Sevgili Peygamberimiz; Kıyamet kopmaya başladığında birinizin elinde bir ağaç fidanı bulunursa, kıyamet kopmadan önce onu dikmeye gücü yetiyorsa, hemen onu diksin.” buyruğuyla ağaç sevgisini yüceltmiştir. Bu toprakları korumak, gelecek nesillere üzerinde yaşamaktan mutluluk duyacakları bir ülke bırakmak istiyorsak ağaç sevgisini gönüllerimize ve çocuklarımızın kalplerine nakşetmeliyiz. Bugün üzerinde yaşadığımız ülke, bu güzel vatan öncelikle yüce yaradanın, sonra bu topraklar uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bizlere emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak, topraklarımızın üzerinde yaşayan her canlıyı korumak bu emanetin bir gereğidir. Bizler tarih boyunca insanlığa önemli değerler hediye eden büyük medeniyetlerin kurucusu olduk. Dünya üzerindeki her canlıya, yaratıcının eseri olmasından dolayı sevgi ve saygı gösteren bir anlayışın temsilcileri olduk. Bu imkanların tamamını birlikte sağlayabilecek olan bir kaynak var mı? Elbette...Verimli toprağımızı erozyondan koruyan, Sağlıklı içme suyumuzu temin eden, soluduğumuz havayı temizleyerek sonsuz bir oksijen kaynağı olan bir kaynak var. İşte bu yegane kaynak; ağaçlar, ormanlarımız.İnsanımızın yaşamasını, nesillerimizin sağlıklı olmasını istiyorsak bu kaynağı çok iyi korumalı ve geliştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından oluşturulan ‘Bereket Ormanı'na ilk fidanları Bolu Valisi Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş dikti. Vali Baruş ve eşi ağaç diken öğrencilere de yardım yardım ederek onlarla sohbet ettiler. Bayan Baruş öğrencilerin birlikte özçekim çekme isteklerini de kırmayarak onlarla özçekim yaptı. Programda Yumrukaya Köyü kadınları ile de bir araya gelen Nagihan Baruş, onlarla da sohbet ederek ağaç dikim programına katıldıkları için teşekkür etti. Haber Merkezi