Bolu Belediyesi tarafından Boluspor'a ihaleyle kiralanan Aşağısoku'da bulunan benzinliğin 3 yıllık sözleşmesinin Meclis kararıyla 10 yıllığa çıkartılması talebe, Bolu Belediye Meclisi tarafından uygun görülmedi.

Yapılan ihale sonrası Boluspor'a kiralanan benzinliğin, kira süresinin 10 yıllığa çıkartılmasıyla ilgili talep reddedildi. BOluspor yönetimi, 3 yıllığına kiraladığı Bolu Belediyesi'ne ait Aşağı Soku'da ki benzinliğin kira süresinin Meclis kararıyla 10 yıllığına çıkartılmasını talep etmişti. Boluspor Kulübünün kiralama süresini 10 yıllığına çıkartılma talebi Ağustos ayı ilk oturumunda Çeşitli İşler Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu tarafından değerlendirilmek üzere komisyona havale edilmişti.

Çeşitli Komisyon üyeleri Burak Balaban, Necip Çarıkçı, Şükrü Doğan ve Berkay Bakırcı'nın, Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri Tahsin Akduman, Canan Akbay, Nurettin Doğanay ve Mehmet Birdal Esen'in imzalarıyla talep reddedildi.

Komisyon üyeleri tarafından alınan karada, Boluspor Kulübü Başkanlığı Belediye Başkanlığımıza vermiş olduğu 25.07.2014 tarihli dilekçesinde yeni ve daha iyi bir akaryakıt istasyonu kurmak istediklerinden, kira sözleşme süresinin 01.07.2014 tarihinden 30.06.2024 tarihine kadar 10 yıl süre ile uzatılması talebi komisyonlarımızca değerlendirilerek; söz konusu kiralamanın 3 yıllığına ve Belediye Encümenince ihale edilerek yapılması nedeniyle süre uzatımı mümkün olmadığından talebin reddedilmesine karar verilerek meclis görüşüne sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.