Bolu'da emniyet koordinesinde 7 kurumun katıldığı operasyonda 30 işyerinde arama ve denetleme yapıldı.

Bolu ile ve ilçelerde bulunan petrol istasyonlarında idari denetim yapıldı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün koordine ettiği, Bolu Belediyesi (Su işleri, İtfaiye, Zabıta v.b), Defterdarlık, Jandarma, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bolu Ticaret İl Müdürlüğünün katılımıyla il genelinde 30 petrol istasyonunda idari denetim yapıldı.

Ekipler tarafından pompalarda kullanılan akaryakıtların analizleri yapılarak, kaçak akaryakıt kullanılıp kullanılmadığına bakıldı. Tutulan evraklar ve muhasebe dosyaları tek tek kontrol edildi. Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından petrol istasyonlarının olası yangınlara karşı almış olduğu tedbirler kontrol edildi. SGK tarafından ise, işyerlerinde çalışanların kaçak olup olmadığı araştırıldı.

Yapılan kontrollerde 3 adet kaçak akaryakıt tankı tespit edilirken, yapılan usulsüzlükler ve eksikliklerle ilgili ekipler tarafından tutanaklar tutuldu. Yapılan uygulamanın 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldığı belirtildi. Haber Merkezi