Geçtiğimiz gün Alaaddin Yılmaz, Tanju Özcan'ın 18'inci Madde uygulamaları ile sanki Belediye'nin milletin arazisinde gözü varmış gibi bir kampanya yürüttüğünü belirterek Özcan'ın vatandaşı kandırıp açtırdığı davalarla parasını almaya çalıştığını ve bu yolla Belediye üzerinden para kazandığını ifade etmişti.
Alaaddin Yılmaz'ın ağır suçlamalarına aynı ağrılıkta cevap veren Tanju Özcan, 18'inci Madde uygulamasından dolayı vatandaşların mağdur edildiğini söyledim ve söylediklerimin arkasındayım ancak avukatlık yaparak para kazandığımı söylemesi komik olmuş. Ben Milletvekili olarak avukatlık yapamam. Sadece vatandaşlarımızı hukuki olarak bilgilendirdim” dedi.
Geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenleyerek 18'inci Madde ile ilgili CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın vatandaşlara yalan söylediğini iddia eden Alaaddin Yılmaz'a Özcan'dan cevap geldi. Alaaddin Yılmaz, Tanju Özcan'ın vatandaşları Belediye'ye karşı kışkırtarak dava açtırdığını ve bu davalardan para kazandığını iddia etmişti. Milletvekili olarak avukatlık yapmasının mümkün olmadığını açıklayan Özcan Alaaddin Yılmaz'ı halka zulüm eden Bolu Beyi'ne benzeterek, Benim işim Köroğlu'nun işinden daha zor” dedi.
“TOPLANTILARIMA KAMERA GÖNDERSİN”
Tanju Özcan'ın vatandaşlarla yaptığı toplantıların ses kaydının mevcut olduğunu söyleyen Alaaddin Yılmaz'a açık şekilde çağrıda bulunan Tanju Özcan, Madem böyle bir iddian var, ‘elimde' dediğin ses kayıtlarını açıkla, kamuoyu ile paylaş. Bakalım; ben -mağdur ettiğin- vatandaşlara ne demişim? Ben vatandaşlarımıza hep işin doğrusunu söyledim. Benim bundan sonraki toplantılarıma kamera göndermesini bizzat istiyorum. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum, öyle ses kaydı falan almak için uğraşmasına gerek yok çünkü benim O'nun yüzüne söyleyemeyeceğim şey yok” dedi.
“SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE…”
18'inci Madde uygulamasının sadece birkaç vatandaşa yarar sağladığını, diğer tüm vatandaşların mağdur edildiğini tekrarlayan Tanju Özcan, Vatandaşlara mağdur edildiklerini söylüyorum. O da benim yalan söylediğimi iddia ediyor, vatandaşların üzerinden para kazandığımı söylüyor. Benimle ilgili çok ağır, hakarete varan sözler sarf ediyor. Söylediklerinin hepsine verecek cevabım var ama Mevlana'nın dediği gibi; -Bir lafa bakarım laf mı diye, birde söyleyene bakarım adam mı diye-“ şeklinde konuştu.
MAĞDURA SAHİP ÇIKMAYACAKSAM; NE DİYE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİM
Alaaddin Yılmaz'a verecek cevabının çok olduğunu ancak ayıracak 5 bin Lirasının olmadığını vurgulayan Tanju Özcan, Ben vatandaşlarımıza söylediklerimin arkasındayım. Ben mağdur olan vatandaşlarımıza –sizin davanıza bakarım- demedim. Milletvekili olmadan önce alnımın teriyle avukatlık yaptım, ekmeğimi kazandım. Ama şimdi Milletvekili olarak avukatlık yapamam. Sadece vatandaşlarımızı hukuki olarak bilgilendirdim ve yardım ettim. Ben mağdur olan bir vatandaşıma sahip çıkmayacaksam; ne diye milletvekili oldum” dedi.
“GÖRELİM KİM YALAN SÖYLÜYOR”
Mağdur olan vatandaşları, çevresindeki avukat tanıdıklarına dahi yönlendirmediğini bildiren Tanju Özcan, Ben –gidin şu avukatla konuşun- dahi bile demedim. Sadece yardımcı oldum. Şimdi tekrar söylüyorum; Alaaddin Yılmaz elinde olduğunu iddia ettiği ses kaydını kamuoyu ile paylaşsın. Bakalım ben mi insanlara yalan söylüyorum, yoksa O'mu” dedi.
“BOLU BEYİ BİLE BU KADAR ZULÜM YAPMAMIŞTIR”
Tanju Özcan, Ben vatand