BENİM AÇILIMIM

“Bütün müminler kardeştir”

Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan Kutlu doğum haftasının başlaması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen törende yaptığı konuşmada; Kevser Suresini okuyup, surenin anlamı üzerinden açılım konusunda göndermeler yaptı. Peygamberimiz Hz. Muhammed' (s.a.v) in Hacerülesved'in yerine konulmasında, kimin tarafından konulacağına dair yaşanan ihtilafı, mübarek hırkalarını yere sererek, hacerülesved'i de hırkanın üzerine koyduktan sonra orada bulunanların hırkanın bir ucundan tutmalarını ve hep birlikte kaldrmaları ve taşın yerine konularak sorunun çözülmesi hadisesini nakletmek suretiyle, başlattıkları açılım projesini 76 milyonun hep birlikte sahiplenmesini istedi.
Yüce Yaradan ne diyor, esas ona bakmamız gerekmiyor mu?
“Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler; öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin; Allah'tan sakının ki size acısın.” (Hucurat 10)
İçiçe geçmiş demografik bir yapıda ayrılıkçı tohumlar ekmenin kimsenin menfaatine olmayacağı kesin.Kız alıp kız vermişiz. Kimimizin annesi, kimimizin babası farklı, aynı ırktan değil. Ya ayrıştırıp Yugoslavya örneğini yaşayacağız. Ya da Yüce Yaradan'ın emrini uygulayıp kurtulacağız bu beladan. Ama nasıl uygulayacağımıza gelince, bir muamma.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş pazar günü katıldığı bir televizyon programında ;
“Geçen sene dört siyasi parti milletvekillerine çağrı yaptığını, Çanakkale Zaferi Törenlerine birlikte katılma önerisi getirdiğini, Nevruz kutlamalarını da Diyarbakır'da hep birlikte yaparak ayrıştırma yerine birleştirici olmamız gerektiğine, ayrılıkçı atına binenlerin, bu atın nerede duracağını bilemeyeceklerini” ifade etti.
CHP'nde; Sn. Muharrem İnce bir tarafa çekiyor, Sn. Süheyl Batum hoca başka tarafa.
MHP açılıma kökten karşı.
BDP kimlik üzerinden politikalarını belirliyor. Fakat AKP ve BDP açılımı birlikte yürütüyorlar.
Halkın ise bu durumda kafası daha da karışıyor. Hükümet tarafından belirlenen! akil adamları daha çok devlet sanatçısı” gibi görüyor.
Hükümetin tespit ettiği! akil adamlardan başka, 300 kişiden oluşan yeni bir akil insan heyetinin Anadolu'yu dolaşmaya başlayacağını sosyal medyadan öğrendik.
Osmanlı'dan günümüze hep ötelenen bu soruna başka çözüm önerisi olanlar, hükümeti eleştirmeyi bırakıp behemehal dillendirmeli. Çözüm önerilerini, hükümetin varsa yanlışlarını dile getirmeliler ki, halkta ona göre tavrını belirlesin.
Ben mi?
Bir yanım, resmi otoritenin yıllardır dayattığı doktirinin etkisinde, açılıma kökten karşı.
Diğer yanım ise, başta anayasa olmak üzere her şeyin yeniden tanımlanmasından yana. Bu ikilem sadece bende olmadığını, herkesin benzer duyguları taşıdığını tahmin edebiliyorum.
Prof.Dr. Ayhan Aktar; 1.Cumhuriyetin 21 mart 2013 de, Diyarbakır'da bebek katili Öcalan'ın mesajının okunması ile son bulduğunu, 2. Cumhuriyetin başladığını iddia ediyor.