1. Dünya Savaşı sırasında fotoğrafçılığı öğrenen ünlü fotoğrafçı Ahmet İzzet Bengüboz 13 Aralık Pazar günü Saat 14.00'te Mudurnu Belediyesi Düğün Salonu'nda fotoğraflarını halka sergileyecek.

1. Dünya Savaşı sırasında düştüğü esir kampında fotoğrafçılığı öğrenen Ahmet İzzet Bengüboz'un, 1920'li ve 30'lu yıllarda Mudurnu'da çektiği fotoğraflar, bir dönemin sosyal yaşamına ışık tutan önemli bir belge niteliğindedir. Yaklaşık 100 yıl sonra, yüksek tarihi ve sanatsal değere sahip bu özel fotoğraf koleksiyonunun,tarihçe bilgileriyle birlikte sergi ve kitap olarak değerlendirilmesi planlanmaktadır.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Araştırmaları Merkezi (VEKAM)'ın ana sponsorluğu, Mudurnu Belediyesi, Mudurnu Kaymakamlığı ve Bolu Mudurnulular Derneği ortaklığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin desteği ile hazırlanacak sergi, 2016 yılında Ankara, İstanbul ve Mudurnu'da açılacaktır.

Bengüboz fotoğraflarında halen saklı olan bilgiler olduğuna inanıyoruz. Bu bilgileri, Mudurnulular ile birlikte günışığına çıkarmak amacıyla, 1018 cam baskıdan oluşan fotoğraf koleksiyonu Mudurnu halkının ziyaretine açılacaktır. Fotoğraflarda Mudurnu'muzun yakın geçmişini hatırlamak, yeni nesil için akrabalarını arayıp bularak tarihe katkı verecekleri, güzel bir deneyim olacaktır. 13 Aralık 2015 Pazar günü saat 14:00'te, Mudurnu Belediyesi Düğün Salonu'nda görüşmek dileğiyle. Tüm halkımız ve ilgililer davetlidir. Haber Merkezi