Bakanlık Müsteşarlığı görevinin ardından Bolu'ya Vali olarak atanan Zahteroğulları Ankara'da edindiği çevre, Mersin'de İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinden edindiği tecrübe ile Bolu'ya umut veriyor. Köroğlu Televizyonu'na özel açıklamalarda bulunan Vali Zahteroğulları, Bundan korkuyor muyum, çok şükür korkmuyorum. Bu konuda Allah'ın izniyle kendimize güvenimiz tam. İyi olacak” dedi ve özellikle Bolu'nun uzun süredir bir türlü alamadığı teşvikleri alma yolunda umutlu konuştu.
Zahteroğulları Turizm Bakanlığı Müsteşarıyla görüştüm. Turizm alanındaki teşviklerin yolu bu turizm bölgesi ilanıyla açılacak. 5. Bölge teşvikleri kapsamına giriyor çünkü ilan edilen bölgeler. Turizm bölgesi ilanı ile ilgili konuyu öncelikle gündemime alacağım, sonra termal yatırımı için mekânı gündemime alacağım. Yatırımcı bulmak en zor gibi görünüyor ama bana göre aslında en kolayı” dedi.
Bolu'ya gelişinin ikinci haftasında Köroğlu Televizyonu'na özel açıklamalar yapan Vali Zahteroğulları özellikle teşvik alanında umut verdi. Bolu'ya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Ahmet Zahteroğulları, ilk röportajını Köroğlu Haber'e verdi. Yaptığı açıklamalarla Bolu'ya müjde de veren Zahteroğulları kendisinden beklentilerin büyük ve omuzlarındaki yükün farkında olduğunu söyledi.
Bundan 10 yıl önce Vali Yardımcılığı yaptığı Bolu'ya, Vali olarak tekrar gelen Zahteroğulları, TSO'da yapılan Sağlık Turizmi toplantısında kendisine ‘Bolu'da değişen şeyler olmuş mu?' sorusu üzerine son 10 yıldır konuşulan şeylerin hala konuşulduğunu söylemesinin bir öz eleştiri olduğunu belirtti. Zahteroğulları şöyle konuştu:
“KONUŞULAN ŞEYLER ARTIK FİİLİYATA DÖNMELİ”
“Bolu'ya gelmekten dolayı çok mutluyum. Şüphesiz değişen şeyler olmuş Bolu'da. 80 bin nüfuslu bir şehirdi, 140 bin nüfuslu bir şehir olmuş. Güzelleşmiş, değişmiş, yeni imar bölgeleri açılmış. Deprem sonrası çalışmıştım, deprem kalıntıları yok ortada. İçinde bulunduğumuz bina yoktu, projelerini ben yapmıştım Bolu yeniden bu tarihi Valilik binasına kavuşmuş. Artık bizim bu bizim öteden beri konuştuğumuz şeyleri fiiliyata dönüştürmemiz lazım. Turizm mi patlayacak, yatırım mı, bunlar olacak. Ya şu nedenlerden dolayı olmayacak deyip gündemden çıkaracağız, ay da yapacağız. Birileri dışardan gelip yapmayacak, biz yapacağız. Bu şehri yönetenler ve yerine göre gidip bakanlıklara sunacağız. Benim yaptığım özeleştiri yapmak. Bir on sene daha bunları konuşmayalım. Artık ya yapalım, ya gündemimizden çıkaralım”
“BENDEN BEKLENTİLERİN FARKINDAYIM”
Vali Zahteroğulları Bolu'da mesaiye başladığı günden bu yana geç saatlere kadar çalışıyor. İl Özel İdaresi ziyaretinde ise tüm personele beraber çok çalışacaklarını ve eşlerinden izin almalarını söyleyen Zahteroğulları programını şöyle açıkladı:
“Bilmeden yönetmek mümkün değil, katkıda bulunmak da mümkün değil. Birlikte yöneteceğiz. Herkese düşen görevler var, bu şehri birlikte yöneteceğiz, bu şehri birlikte ulaşması gereken noktaya götüreceğiz. Bilmeden öğrenmeden bir şey yapmam mümkün değil. Dolayısıyla ne kadar bunları çabuk öğrenirsem adaptasyonum hızlı olacak ve bir şeyler yapabilmem mümkün olacaktır. Ben bilmiyorum hızlı mı girdim? Tam aksine biraz Ankara'ya göre dinlendiğimi düşünüyorum. Çok yoğun bir mesaiden geliyorum takdir edersiniz ki ama beni tanıyan arkadaşlarım bilirler ben kaymakamlığımda ve başka yerlerdeyken de eşim, çocuklarım mesainin ne zaman bittiğini bilmezler. Sonuçta bu görevler artık bizler için artık mevki makamdan öte sorumluluk getirir. Omuzlarımdaki yükün farkındayım. Benimle ilgili Bolu'da oluş