Milli Türk Talebe birliği tarafından Yazar Mustafa Kutlu'yu anlama” konulu panele katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gençlerimize bakıyorum ve ben varım diyen bir gençlik görüyorum. Kim var dendiğinde önüne sağına soluna bakmadan, ben varım diyen bir gençlik görüyorum. İnşallah hepiniz bu gençlikten olursunuz” şeklinde konuştu.
Milli Türk Talebe Birliği tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi yeşil salonda Yazar Mustafa Kutlu'yu anlama” konulu bir panel düzenlendi.
Panel de ilk olarak Mert Özdemir, Hayrettin Özden ve Fırat Ebe tarafından Yazar Mustafa Kutlu'nun hayatı ile ilgili sunum yapıldı. Ardından eski bakanlardan Prof. Dr. Sami Güçlü bir konuşma yaptı. Panelle ilgili düşünceleri aktaran Güçlü; Bu arkadaşlarımız Mustafa Kutlu'yu okudular ve anlamaya çalıştılar. Aslında ne onlar ne de ben edebiyatçı değiliz. Hocalarımız salonda. Hocalarımızın nasıl değerlendireceği önemli. Bizim burada yaptığımız kültürlü bir insan olma konusunda bir yöntemin ilk adımları. Edebiyat ile ilgili hükümleri bizim vermemiz doğru değil. Biz orda kendimizin ne bulduğumuzu anlatmamız lazım. Zaten aradığımız da o. Gençlerin benim açımdan koydukları performans çok güzeldi. Çok heyecanlıydılar. Yaptıkları iş çok cesurdu” dedi.
Sunumun ardından panele katılan öğrenciler panelle ilgili değerlendirmede bulunarak düşüncelerini aktardılar.
Program sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gençlerimize bakıyorum ben varım diyen bir gençlik görüyorum. Kim var dendiğinde önüne sağına soluna bakmadan ben varım diyen bir gençlik görüyorum. İnşallah hepiniz bu gençlikten olursunuz. Bu programa bu kadar gencin gelmesi vakit ayırması çok önemli. Sizleri kutluyorum. Organizasyonu yapan pırıl pırıl gençlerimizi kutluyorum. Sizlerin sayısı ne kadar artarsa ülkenin geleceği o kadar parlak olur” dedi.