Ben Cemaatin Ticaret ve Siyaset yapmayanını severim…
Bozulmaya en müsait iki kurumdur, bu işlere gönül verenler çok ama çok dikkatli davranmak zorundadırlar. Peygamberimiz, ticarette dürüst olarak son nefesini verenler ahirette Hz. Ebu Bekir'e komşu olacaklar buyurmuş, Hz. Ebu Bekir'e komşu olmak demek, ahirette en üst makamlara ulaşmak demektir. Mübarek nasıl o makamlara ermiştir? İlk iman edenlerden olarak ve miraç hadisesini kayıtsız şartsız kabul ederek ulaşmıştır. Mekke müşrikleri göğe yükselmeyi zaten algılayamamışlardır da, o zamanın koşullarıyla 1 ayın üzerinde yolculukla varılabilen Mescidi Aksa'ya (kudüs) Peygamberimizin ‘bir an' gibi kısa sürede gittiğini söylemesini fırsat bilip, artık desteğini de çekeceğini umarak kapısını çaldıkları Hz. Ebu Bekir'den, ‘eğer bunu ‘o' söylüyorsa doğrudur' demesiyle morardıkları gibi, mübareği de ‘sıddık' lığa erdirmiştir. İşte ticarette dürüst olabilenlerin mükafatı bu derece önemlidir. Siyaseti hiç anlatmaya gerek yok ticaretten daha beterdir.
Karaçayırda, kazanç için ticarete ve makam için siyasete bulaşmadan ilim, hayır, hizmet yapma gayretindeki topluluğun kermesi var.
Evladı Fatihan'ı, Kur'an ı Kerimin ışığında, vatanına, milletine, dinine hayırlı şekilde yetiştirmeye çalışıyorlar.
Üstadın dediği gibi, ‘bizim hiç duracak zamanımız yok .. Ümmet-i Muhammed'in evlatları cehenneme bir sel gibi akıp giderken, biz onlara seyirci kalamayız. Bu selden ne kütük kurtarırsak kardır.'
Kermesin açılışında Dernek Başkanı Hüseyin Yılmaz bey durumu gayet net özetledi. ‘Gençlerimize eğer sahip çıkılmaz, arzu edilen manada gençlerimiz icap eden eğitim ve terbiyeden mahrum kalacak olurlarsa, başıboş böyle yetişen bir neslin başta aileleri için, toplumumuz için, memleketimiz ve milletimiz içine kadar büyük felaket arz ettiği herkesin malumudur'
Bu sözün ne anlam ifade ettiğini anlamak için meydanlara bakmak kafidir. Hayır hizmetini yürütenlere şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlerden allah razı olsun diyorum. Hepinizi kermese katılmayı, tek kuruş menfaatsiz gönülden çalışanları yakından görmeye davet ediyorum.