AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın son günlerde ulusal ve yerel medyada sıkça yer edinen dinleme olayları hakkında konuştu. Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yılbaşı özel sayısı için özel açıklamalarda bulunan Sayın Sizin dinlenme şüpheniz var mı?” sorusuna; Olabilir, dinleyebilirler! Fakat aman beni dinliyorlar paranoyasında değilim. Çünkü bu işe meraklı, bu işi yapabilecek insanlar var” şeklinde cevap verdi.
Son günlerde ülke gündeminde yer alan dinleme olayları arka arkaya gelmiş, ilk önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından bazı kabine üyeleri dinlendiklerini ifade etmişti. Son olarak Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz makam odasında geçtiğimiz dönemlerde iki böcek diye tabir edilen dinleme cihazı bulduklarını belirtmişti.
Dinlenme olayları ile ilgili görüşlerini sorduğumuz AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın gazetemize şu açıklamaları yaptı: Bu dinleme olayları artık o kadar sıradanlaştı ki, teknolojinin ilerlemesiyle artık hiç kimsenin gözüyle göremeyeceği bazı cihazlarla artık insanlar birilerini dinleyebiliyorlar. Tabi bu özel hayata müdahaledir. Kaldı ki insanların özel hayatları, iş hayatları veya siyasi hayatları vardır. Siyasetçiler göz önünde olan, insanların merak ettiği insanlardır. Bizim kimseden de saklayıp gizleyecek bir şeyimiz yok. Ama insanların özel hayatlarını yada mahrem mevzuların konuşulduğu şeylerin deşifre olması ebetteki hoş değildir. Bunlar kişilik haklarına tecavüzdür, saldırıdır.”
“BU İŞE MERAKLI, BU İŞİ YAPABİLECEK İNSANLAR VAR”
‘Sizin dinlenme şüpheniz var mı?' sorusunu da yanıtlayan Sayın, Bunları hangi insanlar, hangi amaçlarla dinlerler onları bilemiyorum ama çok çirkin bir durum. Bizim ahlaki değerlerimizle örtüşmeyecek olaylar bunlar. Belki beni de dinliyorlardır ama dinleyen dinlesin! Aman beni dinliyorlar paranoyasında değilim. Yani beni dinliyor mu? dinlemiyorlar mı? diye sorular sormuyorum kendi kendime. Ama olabilir dinleyebilirler... Çünkü bu işe meraklı, bu işi yapabilecek insanlar var toplumuzda ve cemiyetimizde. Fakat kimseden de saklı ve gizlimiz olmadığı için fazla da dert etmiyorum” dedi.