Makina Mühendisleri Odası Başkanı Murat Ataman Bolu Belediyesi'ni sert bir dille eleştirerek, Isale hattında can ve mal güvenliği açısından tehlike devam etmekte, çözüm için adım atılmamaktadır” dedi.

Murat Ataman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Gölköy' den gelen Bolu içme suyu isale hattında, devreye girdiği 2009 yılından bugüne bir çok patlama meydana gelmiş, bunların yalnızca bir kısmı basına yansımıştır. En son basına 2012 yılı Ağustos ayında yansıyan ve can güvenliğini tehdit eder duruma gelen patlamalar ile ilgili çözüm amaçlı tekliflerimiz Bolu Belediyesi tarafından değerlendirilmeyerek, yapılan yazışmalarda sorumluluğun İller Bankasında olduğu belirtilmiştir. Bu durum ayrıca basın aracılığı ile Bolu halkına duyurulmuştur.

“Söz konusu İsale hattının hala can ve mal güvenliği açısından tehlike arz edecek şekilde işletildiği tartışılmaz bir gerçektir”

Bolu Belediyesi bizim konu ile ilgili sorularımızın muhatabının İller Bankası olduğunu 11.10.2012 tarihinde tarafımıza bildirerek, "Boru Hattı Kabulünün" kendilerince yapılmadığı söylenmiştir. Kurumsal kimliğimizin verdiği sorumluluk gereği aynı sorular İller Bankasına sorularak cevap istenmiştir. 28.12.2012 tarihinde İller Bankasından gelen cevapta ise24.05.2011 tarihinde düzenlenen protokol ile Hamsu Pompa istasyonu ve içme suyu arıtma tesisin işletilmesinin Bolu Belediyesine teslim edildiği belirtilmiştir. Gelinen noktada arıtma tesisi isale boru hattında meydana gelen patlamaların Bolu Belediyesi ve İller Bankası tarafından sahiplenilmediği ortadadır.

Pompa istasyonu ile İçme suyu arıtma tesisinin işletilmesi boru hattı olmadan çalıştırılamayacağı düşünüldüğünde problemli hat ile ilgili olarak Bolu Belediyesinin bu problemi çözme konusunda isteksiz veya yetersiz olduğu düşünülmektedir.

Bolu Belediyesi ve İller Bankasından gelen yazılar ekte, siz değerli kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, yakın gelecekte oluşacak isale hattındaki boru patlamaları, Bolu Belediyesini hiçbir sorumluluktan kurtaramayacaktır.”