Bolu Belediyesi, boş olan mimar kadrosunda tanım değişikliği yaparak Sanat Tarihçisi kadrosu oluşturuyor. Oluşturulan kadroya ise Kocaeli Belediyesi'nde Sanat tarihçisi olarak görev yapan bir bayanın getirileceği belirtildi.

HABER: SADİYE DURA

Anıtlar Yüksek Kurulu'nda bir çok dosyası bulunan ve ağır ağır sonuçlar alan Bolu Belediyesi, bu sıkıntı gidermek amacıyla Kocaeli Belediyesi'nde Sanat tarihçisi olarak hizmet veren bir ismi Bolu Belediyesi'ne kazandırıyor. Bolu Belediyesi'nin boşta bulunan Mimar Kadrosunda değişikliğe giden belediye, bu kadroyu Sanat Tarihçi kadrosuna çevirdi.

Yapılan değişiklik sonrası açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Burada konu boş olan bir mimar kadrosunu Sanat tarihçisi olarak kadro değişikliği yapılmasını istiyoruz. Burada da bizim sanat tarihçisi diye bir kadromuz yok. Şu anda Kocaeli Belediyesinde görev yapan bir sanat tarihçisi ile inşaat mühendisi karı-kocayı Bolu Belediyesine almak istiyoruz. Bu konu da tüm yazışmalarımızı ve görüşmelerimizi yaptık. Bu kadronun bir faydasını da öğrendik. Geçmişte anıtlarla ilgili her konuyu biz basit konularda bile her şeyi anıtlar kurulunun iznine götürüyorduk, çok uzun süreçler vardı. Bu hanım efendi aynı zamanda anıtlar kurulunun bazı yetkilerine hayiz olduğundan bazı konuları anıtlara götürmeden burada çözülebileceği konusunda yetkili olduğu da ifade edildi. Eğer böyleyse bizim için çok faydalıdır. Bu karı koca, sanırım Bolulu ve sağlık sebepleriyle Bolu'ya gelmek istiyorlar. Biz onları direk memur olarak almak istemiyoruz. Çünkü önce alalım bir bakalım diyoruz. Bizim böyle bir kadroya ihtiyacımız var" dedi.