Dörtdivan Belediyesi Mahallerde Fırın Projesi kapsamında vatandaşların ortak kullanacağı fırınlar inşa ediliyor. Geçen yıl Kadılar Mahallesi Dr. Sadık Caddesi, Kadıoğlu Caddesi ve Çavuşlar Mahallesi Erdini Caddelerine taş fırınlar yapıldı. Bu yılda taş fırını yapımına Çavuşlar Mahallesi Demirciler Caddesinden başlanıyor.

TAŞ FIRINLAR YAPILIYOR

Dörtdivan Belediyesi, geleneklerin sürdürülmesi için mahallelere vatandaşların börek, yemek ve tatlılarını pişirebilecekleri taş fırınlar yaptırıyor.

GELENEKLER YAŞATILIYOR

Eski gelenek ve görenekleri yaşatmak için belediye olarak taş fırın yapmaya karar verdiklerini söyleyen Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Geçen yıl Kadılar mahallesi Dr.Sadık Caddesi, Kadıoğlu Caddesi ve Çavuşlar Mahallesi Erdini Caddelerine Taş Fırınlar yaparak vatandaşların hizmetine sunduk. Bu yılda taş fırın yapımına Çavuşlar Mahallesi Demirciler Caddesinden başlıyoruz. Mahallerde Fırın Projesi kapsamında vatandaşların ortak kullanacağı fırınlar inşa ederek hanımların yıllar önce olduğu gibi bayramlarda ve özel günlerde bir araya gelip imece usulü hazırlayacakları baklava ve börekleri pişirecekler. Bu sayede vatandaşlarımız geleneksel taş fırınımızdan çıkan yiyeceklerin eşsiz lezzetini yeniden tatma imkânı bulacaklar" dedi.