Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada, Bolu'da bir siyasetçinin belediyeye borcu karşılığında hurda araçları 187 bin TL'ye verdiğini söyledi. Araçların tekrar satışı için yapılan en yüksek teklif ise 41 bin TL.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz akşam düzenlediği iftar yemeğinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Başkan Özcan, belediye ile alakalı yeni bir skandal iddiayı gündeme taşıdı.

“MAALESEF HURDAYI SAĞLAM DİYE KAKALAMIŞLAR”

Başkan Özcan yaptığı açıklamada Bolu'da hem bir şirketin ortağı hem de bir siyasi partide hala aktif bir görevde olan bir şahsın, borcu karşılığında Bolu Belediyesi'ne hurda değerindeki araçları 187 bin TL'ye sattığını söyledi. Başkan Özcan yaptığı açıklamada, Bir şirket vardı, atık toplama işlerini yapıyordu. Şu anda da sahibi diyebileceğimiz hakim ortağı bir siyasi partimizde aktif bir şekilde yönetici. Bıraktıysa bilmiyorum. Bu şirketin belediyemize borcu var, hala borcu var. Burada 6 tane araç fotoğrafı göstereceğim. Biz bu araçları 187 bin TL karşılığında 30 Mart günü kabul etmişiz. Borçtan düşeceğiz. Araçların durumları ortada. Bu araçların trafik tescilleri olmadığı halde belediye demirbaşına kaydetmişiz. Bu da yasaya aykırı. Peki tamam dedik. Bu araçları satalım dedik. Fiyat alalım dedik. 4 hurdacıdan fiyat aldık. En düşük 36 bin TL, en yüksek veren de 41 bin TL verdi. Maalesef hurdayı sağlam diye kakalamışlar. Bunu da son günlerde yapmışlar. Bolu Belediyesi'nin paralarının bu yerlere gitmesine izin vermeyeceğiz. Bunları da 42 bin TL verene satmaya da hazırız” ifadelerini kullandı.