18'inci Madde Uygulamasındaki usulsüzlük iddialarına karşı Belediye önünde toplanan CHP'liler, Tanju Özcan'ın Alaaddin Yılmaz'a yönelik sert konuşmasının ardından Belediye'nin kapısına siyah çelenk bıraktı. Konuşmasında; üzerinde ‘Hayırlısı olsun' yazan siyah çelengin -anlayana- ağır bir anlam taşıdığını vurgulayan Tanju Özcan, Bolu'nun Alaaddin Yılmaz'dan kurtulması gerektiğini savundu.
Cumhuriyet Halk Partililer Bolu Belediyesi önünde toplanarak Belediye'nin 18'inci Madde Uygulamalarına tepki gösterdi. Partililerin katıldığı eylemde konuşma yapan Tanju Özcan, Alaaddin Yılmaz'ı sert bir dille eleştirdi. Alaaddin Yılmaz'ın kul hakkı yediğini iddia ederek Hadis-i Şerif okuyan Özcan, Bolu halkı artık Alaaddin Yılmaz'a dur demelidir” dedi. Özcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“HESAP SORMAYA GELDİK”
Kul hakkı yiyenlerden, yetim hakkı yiyenlerden hesap sormaya geldik. Halkına zulum eden belediyeyi ve onun başkanını protesto etmek amacıyla geldik. Sizlere hizmet edeceğim diye sizden oy alıp size sadece eziyet eden Belediye Başkanına dur artık demek için geldik. Kaç gündür, kaç aydır dillendirmeye çalışıyoruz. Yapılan 18. Madde uygulamaları ortada. 18 madde düzenlenirken kanunun demiş ki belediyelere, şehri güzelleştirmen için, daha planlı hale getirmen için mağdur olanların mağduruiyetini gidermen için sana yetki veriyorum demiş. Öyle anlaşılıyor ki bizim başkanımız bunu yanlış anlamış. 18. Madde keyfi olarak vatandaşın yerinini yüzde 40'ını gasp edebilirsin demek değil. Sen kendine yandaş olan insanlara istediği yeri rant haline getirebilirsin, peşkeş çekebilirsin demek değil. Bizim Başkanımız 18. madde uygulamalarını halkın yararına değil, birilerinin yararına kullandı. O birilerine kim diye bakarsanız iktidar partisine devamlı girip çıkanlardan olduklarını görürsünüz.
“BOLU'DA ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”
O kadar çok bu uygulamalar yapıldı ki Bolu'da artık bıçak kemiğe dayandı. Vatandaşın yeri resmen gasp edildi. Bu yüzden halkın milletvekili olarak ben Başbakan'a Belediye Başkanını şikayet ettim. Vaşbakan sağolsun, çağrımız üzerine buraya müfettiş gösderdi. Burada müfettiş varken bile olay meydana geldi. Başdanışmanın dediği daha düne kadar imar müdürü olarak görev yapan belediye çalışanı böyle bir tutklama ile tutklandı. Bunun gereğini yap dedik. Başkan ise pişkin bir şekilde 'Hayırlısı Olsun' dedi. Rüşvetten suçlanıyor, sen sadece hayırlısı olsun diyorsun. Bu kadar pişkinliğe pes. Benzer bir örnek daha yaşadık. Belediye Başkanının sol kolu olan başkan yardımcısı var. Dışarıdan gelme. Bolu'da yaşayan bir sürü vatandaşımız varken, sanki bu işi yapacak başka biri yokmuş gibi, İhsan Ağcan diye birini getirdi dışarıdan orada oturuyor. Bu adam benzer suçlardan tıtklandı, yargılanıyor hala aklanmadı. Tutukluluk hali sona erince yangından mal kaçırır gibi başkanlık koltuğuna oturttu. Ben bildiimi okurum, yargı ne derse desin dedi. Sen bildiğini okuyamazsın. Halka rağmen, bu kadar yolsuzluğa rağmen, kul hakkı yiyen bu insanı burada oturtmaya devam edemezsin.
“O PARALAR BİR GECEDE HİÇ OLDU”
Sanaide dükkanı olan hemşehrilerimiz biliyorsunuz bir süre önce belediye sanayiyi başka yere taşıyacağım diye insanları zorladı. Hatta yetmezmiş gibi esnafın paralarını bir havuzda toplattı. Sonra o paralar bir gecede hiç oldu ve Belediye başkanı parayı toplayandan isteyin dedi. Biz de dedik i bu parayı toplatan sensin. Bu insanlar çoluğundan çocuğundan kesti bu parayı dedik. Bu insanalrın parasını vereceksin dedik. Bu paralar