Bolu Belediyesi'nin Mayıs ayı 1. Oturum gündem maddesinde dilek ve temenniler maddesinin olmaması kısa süreli krize yol açtı. CHP'li meclis üyelerinin dilek ve temenniler maddesinin yeniden gündeme koınulması için verdiği önerge, Meclis üyeleri tarafından reddedildi. CHP Gurubu adına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Aksoy bu durumu, Demokrasiye darbe” olarak nitelendirirken, Başkan Yılmaz, Siyasi konuşmalarını sokaklarda, kahvelerde yapın. Burası siyaset yapma yeri değil, hizmet yapma yeridir. Çalışmalarla ilgili konuşmalarını gündem maddelerinde yapabilirsiniz” diyerek tepki gösterdi.
Bolu Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı 1. Oturumu, gündem maddeleri arasında dilek ve temenniler kısmının olmaması nedneiyle gergin geçti. Bolu Beleidye Meclisi'nde yer alan CHP gurubu, dilek ve temenniler kısmının yeniden gündem maddeleri arasında girmesi için önerge verirken, yapılan oylama sonucu önerge reddedildi.
“DEMOKRASİYE DARBE”
Önergelerinin reddedilmesi üzerine 15 dakika meclis çalışmalarına katılmayan CHP gurubu daha sonra Meclis salonuna geri döndü. Başkan Alaaddin Yılmaz'dan söz isteyen Mustafa Aksoy önergeleriyle ilgili yaptığı konuşmada, Bolu Belediye Meclisi demokratik konuşmaların yapılması gerektiği bir alandır. Şu anda yapılan uygulama demokrasiye darbedir. Bizler görüşlerimizi burada ifade edemeyeceksek, nerede ifade edeceğiz” dedi.
“BELEDİYE MECLİSİ, SİYASET YERİ DEĞİLDİR”
CHP gurubundan gelen serzenişler üzerine açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Olu Belediye Meclisi, belediye çalışmalarının konuşulacağı yerdir. Ancak sizler, siyasi meseleleri meclis toplantılarına taşıyorsunuz. Belediye Meclisi'nde siyaet yapılmasına izin vermeyeceğiz. Burada gündem konuşulacak. Siyaset dönemi bitti. YA siyaset yapacaksınız ya da meclis üyeliği. Bunun kararını siz vereceksiniz. Siyaset yapmak istiyorsanız da kahvelere, meydanlara gideceksiniz” diye konuştu.