Bolu Belediyesi Mart ayı Belediye Meclis Toplantısı birinci oturumu gerçekleşti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Başkanlığında gerçekleşen toplantıda altı gündem maddesi görüşüldü.
Açılış, yoklama ve saygı duruşuyla başlayan meclisin ikinci gündem maddesi imar tadilat başvuruları görüşülerek karara bağlanması ile ilgiliydi. İmar Müdürlüğü'nden gelen 15 adet konu görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin üçüncü maddesi ise yurtiçi bankalardan 2.500.000,00 TL kredi alınması konusunun görüşülmesi ile ilgiliydi. Meclis üyelerinin oylamasına sunulan bu madde oy çokluğu ile kabul edildi.
Dördüncü gündem maddesi ise Taksi Durakları Taşımacılığı Yönetmeliği'nin 24. Maddesinde değişiklik yapılarak ticari taksi devir ücretinin yeniden belirlenmesi konusunun görüşülmesi ile ilgiliydi. Bu gündem maddesi de oylanarak plan bütçe komisyonuna havalesi yapıldı.
Beşinci gündem maddesi ise yedi ayrı başlık altında görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde ise Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri Naci Yörük, Erhan Beykoz ve Cahit Görüş söz alarak birer konuşma yaptılar.
“Karadere suları Bolu Belediyesi'ne tahsis edildi”
Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan meclis üyesi Naci Yörük daha önce Bolu'ya tahsisi yapılan Karadere sularının peşine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düştüğü yönünde gazete haberleri okuduğunu söyleyerek Bu konuda böyle bir gelişme var mı? dedi. Başkan Yılmaz ise Karadere sularının tahsisinin Bolu belediyesine yapıldığını vurgulayarak Buraya bir tünel açılması ile ilgili bir çalışma yürütüyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.