İl Genel Meclisi'nin Kent Meydanı'ndaki sinema binasının Belediye'ye geçici tahsisini kabul etmemesi sonrası basında yer alan haberlerin yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu düşünen İl Genel Meclisi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, kararın Bolu Belediyesi ile yapılan istişareler sonucu alındığı duyuruldu.

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan Kent Meydanındaki sinema binası ile ilgili basında yer alan haberlerin yanlış anlaşılmalara mahal verdiği düşünen İl Genel Meclisi kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; İl Genel Meclisi olarak bizim aldığımız bütün kararlar ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile karşılıklı istişareler sonucunda alınmaktadır. Bu konudaki karar da Bolu Belediyesi ile karşılıklı istişarelerimiz sonucu alınmıştır. Bizim hiçbir kamu kurum yada kuruluşu ile bir sıkıntımız olmadı, olamaz.

Daha önce basınımız aracılığıyla kamuoyuna duyurduğumuz haberlerimizde de yer aldığı gibi; Kent Meydanı'nda bulunan sinema binamızın Bolu Belediyesi'ne geçici tahsisi ile ilgili konu Plan ve Bütçe Komisyonumuz ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonumuz tarafından değerlendirilmiştir. İleride Özel İdaremizin bina ile ilgili çalışma yapacak olması ve bu nedenle binanın yıkılacak olması sebebiyle binanın Bolu Belediyesi'ne tahsisin uygun olmadığı ifade edilmiştir.

Bahse konu binanın ne şekilde değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup, önümüzdeki aylarda durum netleşecektir. Konu ile ilgili gelişmeler de basınımız aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacaktır.” Haber Merkezi